Jump to content
Winterlove

Ανάλυση χαρτών Ιανουαρίου 2025

Recommended Posts

Μόλις τώρα, [weathermaniac] είπε:

άσε δυστυχώς πολλοί έχουμε να πάρουμε το αίμα μας πίσω.. Γιάννενα ιστορικό ρεκόρ αχιονιάς, Μακεδονία και Θεσσαλία το ίδιο.. Μέτσοβο η μεγαλύτερη χιονόστρωση να είναι 20 πόντοι που έκανε τώρα την τελευταία 4ετία. Χάλια μαύρα

Γενικά τα τελευταία χρόνια καλό χιονι έχουν δει Αττική,Εύβοια,Βοιωτία και αντε Κορινθία πες για πεδινα πάντα γιατί το 22 ήταν καλή χρονιά.Τωρα εμείς εδώ στην Πελοπόννησο η κακοκαιρία που πέρασε ήταν ότι καλύτερο σε χιονι για τα βουνά έστω από το 2019 με 2021...Τέλος γενικά ο τζιφος έβγαλε ωραίο ραν με αρκετά νερά και με το κερασάκι στην τούρτα να είναι ο χιονιας στο τέλος!

3 λεπτά πριν, vorios_polos είπε:

Ωραίο μπλοκ από μέσο όρο τζιφου...σκέφτομαι να το κυνηγήσω...

Κυνηγησε το, μαζί σου και εγώ, λάβε υπόψη ότι 6-8/2 θα είμαι Θεσσαλονίκη...

Καλά εγώ περίμενα αυτή την αλλαγή στα μοντέλα,που νομίζω θα γίνει ακόμα πιο μεγάλη τις επόμενες μέρες και θα εξηγήσω γιατί.Επειδή η ψυχρή εισβολή στην Αμερική ήταν πολύ μεγάλη σε έκταση αποσυντονισε τα μοντέλα με αποτέλεσμα όσο απομακρυνομαστε από αυτή τα μοντέλα θα αρχίζουν να ξανά δείχνουν κάτι.Μπορει να είναι και λάθος το σκεπτικό μου αλλά νομίζω έχουμε δει ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν 

3 λεπτά πριν, Πελοποννήσιος είπε:

Καλά εγώ περίμενα αυτή την αλλαγή στα μοντέλα,που νομίζω θα γίνει ακόμα πιο μεγάλη τις επόμενες μέρες και θα εξηγήσω γιατί.Επειδή η ψυχρή εισβολή στην Αμερική ήταν πολύ μεγάλη σε έκταση αποσυντονισε τα μοντέλα με αποτέλεσμα όσο απομακρυνομαστε από αυτή τα μοντέλα θα αρχίζουν να ξανά δείχνουν κάτι.Μπορει να είναι και λάθος το σκεπτικό μου αλλά νομίζω έχουμε δει ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν 

καλησπερα, ισως ισχυει και ο αποσυντονισμος, αλλα και τι να δειξουν τα ερμα τα μοντελα ? 🙂.... ρεαλιστικα αν το δουμε ,αδειασε απο ψυχος το ανατολικο ημισφαιριο......ελπιζουμε να ανακαμψει !!!

2 λεπτά πριν, sakis13 είπε:

ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.

608126401cecfad3f578a23d89d5ed2e.jpg

Φλεβάρη δεν σε περιμένουμε σε ψάχνουμε εδώ και χρόνια έχεις χαθεί....Θύμωσε μια φορά και εσύ εγωισμό δεν έχει πχια

3 λεπτά πριν, sakis13 είπε:

ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.

608126401cecfad3f578a23d89d5ed2e.jpg

χασαμε τελευταιο δεκαημερο του γεναρη, παμε να σωσουμε το πρωτο του φλεβαρη !!!! /////για καποιο λογο απροσδιοριστο 🙂 υπομονη υπαρχει φετος

Edited by INUIT

19 λεπτά πριν, DIMITRIS είπε:

Κυνηγησε το, μαζί σου και εγώ, λάβε υπόψη ότι 6-8/2 θα είμαι Θεσσαλονίκη...

Μακάρι να με καλά και να το χαρούμε παρέα...😋

1 λεπτό πριν, vorios_polos είπε:

Μακάρι να με καλά και να το χαρούμε παρέα...😋

Ναι αν κάτσει χιονιάς θα μείνω και σ/κ, ελπίζω να έχεις αναρρώσει πλήρως και θα περάσουμε ωραία!

Αρχές Φεβρουαρίου πάμε για ψυχρή εισβολή άγνωστης εντασης όπως φαίνεται στα σενάρια των μοντέλων και όπως αναφέρουν και οι κύριοι Καντερες και Αρναούτογλου.

Αντικειμενικά, τι να το κάνεις αυτό, ακόμα και αν χιονίσει, όταν χάνουμε το 90% του Ιανουαρίου με βαρετοκαιρια, άχρηστες ηλιοφάνειες και θερμοκρασίες ήπιου φθινοπώρου.

10 λεπτά πριν, icestorm είπε:

Ο λόγος παρουσίας μου εδώ είναι το ΧΙΟΝΙ. Μου αρέσει κ το φθινόπωρο σαν εποχή αλλά το χειμώνα σιχαίνομαι τις βροχές τύπου Μπαγκλαντές κ ακόμα περισσότερο τα χιονόνερα. Ο χρόνος τελειώνει κ πρέπει φέτος να δούμε έστω  χιονόπτωση 

Ο καθένας φίλε μου το βλέπει όπως θέλει. Πάντως δεν ΠΡΕΠΕΙ να δούμε τίποτα. Κάθε χρόνο αουτσάιντερ είματε. Έτσι και φέτος και τίποτα να μην κάνει θα είναι κάτι αναμενόμενο. 

Και καλό θα ήταν να αρχίζουμε να συνηθίζουμε να μη χιονίζει στα υπερβόρεια. Φέτος πάμε για το 2/2

2 ώρες πριν, icestorm είπε:

Προσωπικά εγώ δεν θέλω καμία βροχή πλέον. Χιόνι η Ήλιος αν δεν χιονισει τότε 

# Ήλιος Μονο# 

Σας χαρίζω κ τις βροχές κ τα χιονόνερα 

Ελλάδα είσαι οχι Καναδά οι βροχές είναι στο πρόγραμμα πιο πολύ απ' τα χιόνια...

Edited by Πελοποννήσιος

2 λεπτά πριν, icestorm είπε:

Εφόσον η στατιστική το επιτρέπει θα μου επιτρέψεις να λέω...πρεπει

Βεβαίως και να λές πρέπει αν θέλεις. Εδώ είμαστε να δούμε να σπάνε εντυπωσιακά οι στατιστικές.

1 λεπτό πριν, Πελοποννήσιος είπε:

Ελλάδα είσαι οχι Καναδά η βροχές είναι στο πρόγραμμα πιο πολύ απ' τα χιόνια...

Μην το ψάχνεις... Σε αυτό το φορουμ υπάρχουν ελάχιστοι καιρόφιλοι..

2 λεπτά πριν, Snow sick είπε:

Βεβαίως και να λές πρέπει αν θέλεις. Εδώ είμαστε να δούμε να σπάνε εντυπωσιακά οι στατιστικές.

Οι στατιστικές όντως σπάνε, αλλά εδώ δυστυχώς για το κακό.. Όπως είπε και ο Βαγγέλης τα πρώτα 3 χρόνια είναι τα δύσκολα  μετά το συνηθίζεις..😰 χαχαχαχ

Πλέον εδώ Λάρισα και Γιάννενα, πάμε με την λογική ότι δεν θα χιονίσει, και αν χιονίσει θα είναι έκπληξη.. Σαν την Λουιζιάνα ένα πράγμα χωρίς το Happy ending☠️

3 hours ago, [weathermaniac] said:

Επιμένει ο τζίφος να φέρνει την ξερή λίμνη στις 72. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ την έχουν ξαποστελει, πως και το α.ι το οποίο είναι το καλύτερο μοντέλο στην πρόβλεψη λιμνών από ότι έχω παρατηρήσει απ' τον Οκτώβριο. Περιμένω να τουμπιασει ο τζίφος σήμερα.

Καλύτερα να εξαφανιστεί μπας και διατηρηθεί η ομίχλη τις επόμενες ημέρες και δεν έχουμε αφύσικα υψηλές Τ

14 minutes ago, icestorm said:

Τίποτα δε δουλεύει με την στατιστικη πλέον ας το αποδεχτούμε. Τα 2-3 χρόνια αχιονιας που είχε κάποτε θα γίνουν 20-30 τα επόμενα χρόνια. Με +1,5 απ' τα προβιομηχανικα επίπεδα ήδη βλέπουμε τεράστια διαφορά. Με το +4/+6 που θα έχει σε λίγες δεκαετίες ξεχαστε τα χιόνια, θα είναι όσο σπάνια όσο ο χθεσινος χιονιάς της Νέας Ορλεάνης.

20 λεπτά πριν, icestorm είπε:

Η στατιστικη σε χρονια πολυ καλα κιολας λεει σε 2610 μερες χειμωνα σε αστικο ιστο νεα φιλαδελφεια 56 ημερες -επεισοδια χιονιου εως και 35 νοτιοτερα οποτε δεν λες οτι αν δεν χιονισει ειναι και κατι εκτος στατιστικης..

IMG_20250122_152300.jpg

Edited by ICELARISSA

1 λεπτό πριν, Yata είπε:

Τίποτα δε δουλεύει με την στατιστικη πλέον ας το αποδεχτούμε. Τα 2-3 χρόνια αχιονιας που είχε κάποτε θα γίνουν 20-30 τα επόμενα χρόνια. Με +1,5 απ' τα προβιομηχανικα επίπεδα ήδη βλέπουμε τεράστια διαφορά. Με το +4/+6 που θα έχει σε λίγες δεκαετίες ξεχαστε τα χιόνια, θα είναι όσο σπάνια όσο ο χθεσινος χιονιάς της Νέας Ορλεάνης.

Η έλλειψη χιονιού στη Λουιζιάνα δεν είναι θέμα στατιστικής αλλά κλιματολογικών συνθηκών.

Μιλάμε για πολιτεία με τροπικό κλίμα με αντίστοιχη βλάστηση και άγρια ζωή. Σε τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει ούτε χιόνι αλλά ούτε καν κρύο.

Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτό το κλίμα. Ούτε καν η νότια Κρήτη.

μεγάλη αλλαγή ο ευρωπαίος στο 6αρι.. πάμε να κυνηγήσουμε το ρετάλι αρχές φλεβάρη, εκτός αν δεν βγει ρετάλι (όπως το κύριο του τζίφου με καλό αυλώνα)

1 λεπτό πριν, [weathermaniac] είπε:

μεγάλη αλλαγή ο ευρωπαίος στο 6αρι.. πάμε να κυνηγήσουμε το ρετάλι αρχές φλεβάρη, εκτός αν δεν βγει ρετάλι (όπως το κύριο του τζίφου με καλό αυλώνα)

Ψυχρη εισβολη στο 1-4 θα υπαρξει ειναι μεγαλη ευκαρια να μην ειναι ρηχη της ταξης -3-4 ..μετα μεχρι τις 10 ισως εχουμε καποια ευκαιρια...ομως δεδομενου οτι μετα τις 5 με τα σημερινα δεδομενα οι ζωνικοι θα παρουν παρα πολυ υψηλες τιμες ..και δεδομενου επισης οτι ολα τα μεσοπροθεσμα μας καινε δεν ξερω αν αν υπαρξει αλλη σοβαρη ευκαρια τουλαχιστον για κβ...οποτε εκει κεντραρουμε και μετα νομιζω ληξη

25 minutes ago, ICELARISSA said:

Η στατιστικη σε χρονια πολυ καλα κιολας λεει σε 2610 μερες χειμωνα σε αστικο ιστο νεα φιλαδελφεια 56 ημερες -επεισοδια χιονιου εως και 35 νοτιοτερα οποτε δεν λες οτι αν δεν χιονισει ειναι και κατι εκτος στατιστικης..

IMG_20250122_152300.jpg

Βασικα δεν δουλευει ετσι ακριβως η στατιστικη! Aκομα και 1 snow day/year να εχει καπου μεσο ορο, με τυπους α λα chat gpt (Poisson συγκεκριμενα για τους γνωστες), η πιθανοτητα να μην χιονίσει καθόλου είναι 37% περιπου. Εαν αυτες ειναι 3.5 οπως λεει ο Ice, η πιθανοτητα πέφτει στο 3%! Οποτε σαφεστατα είναι πιο πιθανό να χιονίσει (εστω και μια μερα) απ οτι καθολου!

Και for the record για τον πινακα:

31x1+16x2+8x3+1x4 = 91 βγαζει αυτο η Νεα φιλαδελφεια 

Edited by alkis91_2.0

8 λεπτά πριν, ICELARISSA είπε:

Ψυχρη εισβολη στο 1-4 θα υπαρξει ειναι μεγαλη ευκαρια να μην ειναι ρηχη της ταξης -3-4 ..μετα μεχρι τις 10 ισως εχουμε καποια ευκαιρια...ομως δεδομενου οτι μετα τις 5 με τα σημερινα δεδομενα οι ζωνικοι θα παρουν παρα πολυ υψηλες τιμες ..και δεδομενου επισης οτι ολα τα μεσοπροθεσμα μας καινε δεν ξερω αν αν υπαρξει αλλη σοβαρη ευκαρια τουλαχιστον για κβ...οποτε εκει κεντραρουμε και μετα νομιζω ληξη

Δεν ένιωσα ότι ξεκινήσαμε ποτέ 🤣💀

3 λεπτά πριν, icestorm είπε:

Σε 20 χειμώνες 56 επεισόδια βγαίνουν περίπου οι 3 / έτος που κυνηγάω 

29 χειμωνες οχι 20 με σοβαρα επεισοδια 9..στα 29 χρονια...τωρα αν κυνηγας να δεις 5-6 ωρες χιονοπτωσης αλλο αυτο

1 λεπτό πριν, icestorm είπε:

Υψηλοί ζωνικοι δεν απαγορεύουν μπακ ντορ πάσα νομίζω πάντως ούτε υποχρεωτικά σημαίνουν σφιχτό πολαρ βορτεξ 

Υπαγορευουν και σφιχτο πολαρ και ζωνικη κυκλοφορια