Ξεκίνησα να γράφω εκτίμηση αλλά κάπου το έχανα με τόση ανάλυση περιοχή-περιοχή που βαρέθηκα και δεν θα έβγαινε κατανοητή. Προτιμώ να δώσω εκατοστά απευθείας με minimum-maximum με βάση το διάβασμα των δύο κύριων μοντέλων. Θα ακολουθήσουν και updates.
Δυτική Μακεδονία: Δεν έχει νόημα να γράψω, τα Γρεβενά πάνε για γεμάτο μισό μέτρο (50+ εκατοστά), ο,τιδήποτε κάτω από 40 πόντους minimum θα είναι αποτυχία κι ας χάσει υετό σε βροχή μέσα στη Κυριακή.
Κεντρική Μακεδονία:
Έδεσσα: 15-40 εκατοστά
Νάουσα: 15-40 εκατοστά.
Βέροια: 15-30 εκατοστά.
Γιαννιτσά: 5-15 εκατοστά.
Γουμένισσα: 10-25 εκατοστά.
Κιλκίς 5-15 εκατοστά.
Θεσσαλονίκη: Το προφανές είναι ότι τα δυτικά θα τα πάνε καλύτερα σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις, οι χιονοστρώσεις ωστόσο φαίνεται ότι θα περιοριστούν από τον περιφερειακό και πάνω. Σε γενικές γραμμές ο αστικός ιστός εάν ισχύσει το παρόν ανεμολόγιο πάει για 0 έως 5 εκατοστά στη καλύτερη περίπτωση. Θα υπάρξουν ωστόσο μεγάλες διαφορές όσο ανεβαίνουμε σε υψόμετρο. Οι καλύτερες πιθανότητες για καθαρή χιονόπτωση στο σύνολο της πόλης είναι οι πρωινές ώρες της Δευτέρας και οι βραδινές της ίδιας μέρας προς Τρίτη.
Λιτόχωρο: 10-40 εκατοστά. Είναι το dark horse αυτής της κακοκαιρίας. Όλα τα μοντέλα δίνουν εμμονή με τη νότια Πιερία και πολύ έντονα φαινόμενα που θα κάνουν τα επίπεδα παγοποίησης σμπαράλια.
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη:
Ορεστιάδα: 15-40 εκατοστά. Το μεγαλύτερο τμήμα του Έβρου πάει για πεδινό χιόνι!
Θεσσαλία: Δύσκολα τα πράγματα για τα πεδινά. Μόνο η Καλαμπάκα μπορεί να χτυπήσει κάτι σε 5-20 εκατοστά λόγω θέσης. Ωστόσο αναμένεται θάψιμο μέχρι αρκετά χαμηλά.
Για νότια Ελλάδα σε άλλο ποστ.