Τα δεδομένα που έχουμε είναι ήδη πραγματικά και μετρήσιμα όχι θεωρητικά. Στη διεθνή επιστημονική πρακτική η σύγκλιση ανεξάρτητων πηγών αποτελεί ισχυρότερη απόδειξη από μια μεμονωμένη κρατική μέτρηση καθώς εκμηδενίζει την πιθανότητα οργανοληπτικού σφάλματος. Η πραγματικότητα έχει ήδη καταγραφεί στο πεδίο. Η σφραγίδα θα είναι απλώς η γραφειοκρατική επικύρωση μιας ήδη αποδεδειγμένης φυσικής διαδικασίας.
Ένα συνολικό gradient τύπου ~19°C εξηγείται πανεύκολα από τον εγκλωβισμό της θερμότητας ειδικά στο σημείο που είναι τα Διυλιστήρια . Για ένα κορυφαίο hotspot όπως το Θριάσιο μια τέτοια απόκλιση στα τέλη Απριλίου με έντονη ηλιοφάνεια είναι απλά μια καθημερινή.
Στη μαθηματική ταύτιση θα αντιπαραβάλλουμε πραγματικά μετρήσιμα δεδομένα από αξιόπιστο βροχόμετρο, που θα αποτελεί τη μόνη ακλόνητη μετρήσιμη πραγματικότητα και θα επιβεβαιώνει ή όχι τα μαθηματικά.
Ίσως αλλά δεν υπάρχει επισημότητα και δεν είναι ούτε καν Ντέιβις ιδιωτικός, 10.5 στα 850 σήμερα, πολύ πιο πιθανή κατά την γνώμη μου μια μέγιστη πλησίον των 28.5-29 (θερμοβαθμιδα 18/1000 μέτρα υπέρξηρη και είμαστε και τέλη Απριλίου όχι Ιουνίου). Πάντως κλιματολογικά έχουμε βρει περιοχές πλέον που έχουν μέση απόκλιση κοντά στο 17.5 με τα 850, δηλαδή με μόλις 18 μέση Τ850 μήνα (κλιματικη Αττικής τελευταία χρόνια από 17 κάποτε) βγαίνουν με 35.5 μέση μέγιστη!