Jump to content
weatherforattica

Ανάλυση Χαρτών Φεβρουαρίου 2023

Recommended Posts

Οι ενδιάμεσες ώρες του Ευρωπαίου τα λένε όλα. Η -8 δε μπαίνει καν στο λεκανοπέδιο πριν την Τετάρτη. Θα παίζουμε σταθερά στο -6,5 με -7,5. Καλύτερο διάστημα είναι το 22:00 - 07:00 Κυριακής/Δευτέρας με κάτω από -7 στα 850. 

Εάν έχουμε δυνατά φαινόμενα τότε, θα παίξουν μπάλα οι άνω των 200 για χιονόστρωση. Οι κάτω των 200 πάνε για χιονοπτώσεις και πασπάλες. 

Edited by Santa snow

Εννοείται ότι έχω να προτείνω και το όνομα του 4/4. 

Καλημέρα! Φευγω για ψυχοθεραπεία. Βλέπω να με δένουν με άσπρο σεντόνι στο τέλος. 

Screenshot_2023-02-03-09-28-25-685_com.android.chrome.png

2 λεπτά πριν, Μεσσαπός είπε:

Για εξηγήστε και σε μας που είμαστε στο δρόμο και δεν καταλαβαίνουμε....

Πράσινο υετό,το οποίο θεωρητικά αν βγει θα έχουμε συνεχές χιονοπτώσεις (χωρίς πάρα πολύ δυνατή ένταση αλλα όχι και δύο τρεις νιφάδες)

3 λεπτά πριν, Santa snow είπε:

Οι ενδιάμεσες ώρες του Ευρωπαίου τα λένε όλα. Η -8 δε μπαίνει καν στο λεκανοπέδιο πριν την Τετάρτη. Θα παίζουμε σταθερά στο -6,5 με -7,5. Καλύτερο διάστημα είναι το 22:00 - 07:00 Κυριακής/Δευτέρας με κάτω από -7 στα 850. 

Εάν έχουμε δυνατά φαινόμενα τότε, θα παίξουν μπάλα οι άνω των 200 για χιονόστρωση. Οι κάτω των 200 πάνε για χιονοπτώσεις και πασπάλες. 

Φίλε με βδ επιφάνειας και -7χιονιζει μέχρι τη θάλασσα.χιονοστρωσεις από το σύνταγμα και πάνω.

Αίσθηση μου είναι οτι κάτι θα βγάλει στο ιόνιο ,καθώς όλα τα μοντέλα ακουμπάνε την μπάλα εκεί κ θα έχουμε εκπληξούλες που θα φανούν ίσως στο τέλος για κεντρικά κ βόρεια.

1 minute ago, thivasnow said:

Φίλε με βδ επιφάνειας και -7χιονιζει μέχρι τη θάλασσα.χιονοστρωσεις από το σύνταγμα και πάνω.

Το Ευρωπαϊκό τις κρίσιμες ώρες δίνει ΒΑ. Δες 0,4 μοίρες από 16:00-04:00 

9 λεπτά πριν, Santa snow είπε:

Αυτά τα λες και τα πιστεύεις ή είσαι απαισιόδοξος για γούρι ?

2 minutes ago, ΧΕΛΜΟΣ said:

Αυτά τα λες και τα πιστεύεις ή είσαι απαισιόδοξος για γούρι ?

Δεν τα λέω εγώ, τα λένε τα μοντέλα. Τζίφος και Ευρωπαίος στην υψηλή ανάλυση μας έχουν μέχρι -7.5 περίπου στα 850. Μπορείς να το δεις και μόνος. Τα freezing level είναι στα 400-500 τις περισσότερες ώρες, που σημαίνει χιονόπτωση από τα 0-100 μέτρα και χιονόστρωση πάνω από τα 200.

Ο τζίφος είναι λίγο πιο ψυχρός και με καλύτερο ανεμολόγιο τις κρίσιμες ώρες, μακάρι να βγει εκείνος.

1 minute ago, Santa snow said:

Δεν τα λέω εγώ, τα λένε τα μοντέλα. Τζίφος και Ευρωπαίος στην υψηλή ανάλυση μας έχουν μέχρι -7.5 περίπου στα 850. Μπορείς να το δεις και μόνος. Τα freezing level είναι στα 400-500 τις περισσότερες ώρες, που σημαίνει χιονόπτωση από τα 0-100 μέτρα και χιονόστρωση πάνω από τα 200.

Ο τζίφος είναι λίγο πιο ψυχρός και με καλύτερο ανεμολόγιο τις κρίσιμες ώρες, μακάρι να βγει εκείνος.

Santa κάνε μια πρόβλεψη με αυτά που βλέπεις από τα μοντέλα.. 

6 minutes ago, OLYMPUS MONS said:

Santa κάνε μια πρόβλεψη με αυτά που βλέπεις από τα μοντέλα.. 

Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε καν καλός ερασιτέχνης. Για την πλάκα μας και μόνο θα κάνω:

0-150m: 0-3cm, χιονόπτωση και μερική χιονόστρωση/πασπάλα

150-300m: 5-15cm χιονοπτώσεις με πασπάλα στα πιο κεντρικά σημεία και Τηλέμαχος για τα προάστια πλησίων ορεινών όγκων>200m

300 - 450m: 15-30cm

450m+: 30+cm

Θεωρώ ότι λόγω θερμοκρασιών θα ευνοηθούν τα αντίστοιχα υψόμετρα των δυτικών προαστίων αυτή τη φορά. Επίσης πάμε σε φαινόμενα τύπου on-off οπότε εκεί περιμένουμε να διαπρέψουν οι πιο ψυχροί και Βόρειοι πάντα. 

Edited by Santa snow

Μόλις τώρα, parismlsp είπε:

Για Βύρωνα/Παγκράτι φαίνεται τίποτα; 

Γιατί έχω την εντύπωση πως μόνο στα βπ θα έχει θερμοκρασίες για χιονόστρωση

Οι των 100-200μ+ μπορει να στρωθουμε... 

Απλα ειναι ολα οριακα.... 

Οι Τ μακαρι να μας εκπληξουν...

Εγώ θεωρώ πως Πάμε για έναν δυνατό χιονιά αλλά όχι Μήδεια ή Ελπίδα φάση. Ίσως να μη γίνει το 3/3 αλλά το Σύνταγμα ένα πασπάλισμα θα το δει σίγουρα. 

Edited by Dusterakos

οσοι πιστευουν πως θα εχουν ενα απλο πασπαλο ή πετσα στο LA να παρουσιαστουν στον ντακο δευτερα στις 0700 το πρωι. : )))  (μόνοι τους, χωρις προσκληση) 

Edited by geod

Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, θα έχει με ένα αρκετό χιόνι, ωστόσο θα παλεύουμε με τις θερμοκρασίες και για 1-2 βαθμούς θα χάνουμε ιστορικές καταστάσεις 

Μιλάω τουλάχιστον για το σημείο που βρίσκομαι εγώ, στον Β. Ευβοϊκό κόλπο απέναντι από τη Χαλκίδα. 

Ωστόσο, περιοχές της κεντρικής Εύβοιας τουλάχιστον που θα είναι λίγο πιο μέσα και με λίγο παραπάνω υψόμετρο, πιστεύω θα είναι μεγάλα ύψη χιονιού. 

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...