Jump to content
freeze

Ανάλυση Χαρτών Μαρτίου 2023

Recommended Posts

10 minutes ago, KapelosG said:

Χαχαχα την έκανα να φαίνεται μεγαλύτερη απ' ότι είναι, όταν ήρθε Χαλάνδρι ήταν περίπου 10, οπότε πρέπει να ναι 60 τώρα...πάντως δεν μου είπε ακριβώς εκατοστά αλλά ότι σαν το φετινό έκανε κάθε χρόνο σε αυτά τα έτη που προανέφερα...διαμαντακι πάντως παίζει να ναι κρυφοκαιροφιλη

Άσχετο αλλά στατιστικά στοιχεία (δεν ξέρω πόσων χρόνων) για Γλυκά Νερά κρατάει και γνωστός καλλιτεχνικός διευθυντής θεάτρου. Βέβαια έχει κλείσει το FB τα τελευταία χρόνια αλλά τα λέγαμε αρκετά το χειμώνα 2016-17. Είχε κάνει μια ανάρτηση στο λογαριασμό του και επειδή το ψυλλιάστηκα από τη διατύπωση του έγραψα ''Κι εσείς δικός μας είστε;'' και μου έστειλε στο inbox. Είναι πολλοί κι ας μην τους φαίνεται😂

Σε ό,τι αφορά τη δεκαετία του 70 δεν ξέρω ο Χιονόπουλος στο FB αν ξέρει και τις ημερομηνίες για Χαλάνδρι, θεωρώ πάντως ότι για κέντρο η δεκαετία του 70 με εξαίρεση το 76 (;) που έχουμε πλάνα και πιθανόν το 73 ήταν ''κακή'' δεκαετία σε σύγκριση με τη δεκαετία του 60 αλλά και του 80.

1 hour ago, Seth13 said:

Θα μονοπωλήσω στα σχόλια αλλά να γράψω ότι περιοχές της βορειοδυτικής Ευρώπης μπορεί να ζήσουν επικές χιονοπτώσεις για τα δεδομένα τους παίζοντας στο όριο. 

Ισχύει αυτό και για Αγγλία από North Midlands και βορειότερα. Βέβαια οι νότιοι εδώ ήδη γκρινιάζουν για το οριακό της κατάστασης αλλά σε μέρη όπως το δικό μου στο βόρειο Yorkshire πάντα μια οργανωμένη οριακή κατάσταση μου δίνει περισσότερο χιόνι από Easterlies με ψοφοκρυο. 

Προς το παρόν περιμένω METO update και στηρίζομαι στο μοντέλο τους. 

7 λεπτά πριν, sakis13 είπε:

Τωρα καθισα με την ησυχια μου να δω χαρτες...Δε μπορω να πω οτι μ αρεσαν τουλαχιστον για μετα τις 10 του Μαρτη...Τοσο ο τζιφος οσο και ο ευρωπαιος δειχνουν σταδιακη ανοδο που ισως να ειναι και πανω απο 10 βαθμους στα 850...

Υπαρχει βεβαια προοπτικη για καποιες βροχες ενδεχομενως και αξιολογες αλλα καλο θα ηταν η θερμοκρασια να μην ξεφυγει..Βασικο για μενα παραμενει να μην μας πλακωσει ο υποτροπικος...Νωρις για συμπερασματα..Αλλα παιζει δυστυχως και αυτο το σεναριο...

Για την ωρα επικεντρωνομαι στις βροχες που θα εχουμε μεχρι το σκ..Και κυριως την Πεμπτη και το Σαββατο,με την ελπιδα να ειναι εστω και προσκαιρα αξιολογες..

Φετος η καμηλα μας γλεντησε και μες το καταχειμωνο..Τη βλεπω να ρχεται φορτσατη και το καλοκαιρι...😜

camel-ride-fail-fell-down.gif

Τι..δηλαδη σακη δεν θα χιονισει ουτε φετος???????🥶🥶🥶😱😱

3 hours ago, Χιονιάς_Αττική said:

θα την κανει την κατεβασια μετα τις 10/3 ολα θα φτιαξουν τρεξιμο με τρεξιμο.. ο καιρος δεν ακουει κανεναν οπως μερικους που λενε οτι εχει τελειωσει ο χειμωνας φετος ειδικα οσοι το λενε απο προσηνεμα..

gfs-1-330 (3).png

Το γυροφερνει. Τα μερονηνια δινανε κατι δυνατο για 15 Μαρτη. Εχει γουστο.....

1 ώρα πριν, fear777 είπε:

Ισχύει αυτό και για Αγγλία από North Midlands και βορειότερα. Βέβαια οι νότιοι εδώ ήδη γκρινιάζουν για το οριακό της κατάστασης αλλά σε μέρη όπως το δικό μου στο βόρειο Yorkshire πάντα μια οργανωμένη οριακή κατάσταση μου δίνει περισσότερο χιόνι από Easterlies με ψοφοκρυο. 

Προς το παρόν περιμένω METO update και στηρίζομαι στο μοντέλο τους. 

Εαν έχεις νωρίτερα πες μας.. Αντε να δούμε καμιά νιφάδα 🤣 πιστεύω να μην είναι τόσο οριακό, με χιόνι harrogate και βροχή εδώ 🤣

Με την παραδοχή ότι είχαμε κάψει το διάστημα μέχρι 10/03 ( τουλάχιστον όσοι η αισιοδοξία δεν είναι το βασικό μας χαρακτηριστικό ) , δεν βλέπω κάτι να έχει αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο τις τελευταίες ημέρες . Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι ότι μειώνεται το ψύχος στην Β. Αμερική αλλά θα δούμε εάν γίνει έτσι τελικά . 

Αν δεν κάνω λάθος , το βασικό χαρακτηριστικό σε μία ΑΣΘ είναι η κίνηση ψυχρών μαζών από ανατολικά προς τα δυτικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο και η κατάβαση ψυχρών μαζών στην ΒΑ Αμερική . Άρα , σε πρώτη φάση αυτή είναι μια εξέλιξη που γνωρίζουμε ότι είναι αρνητική για εμάς αφού ο Αζόρ εξαφανίζεται . Στην συνέχεια όμως είμαστε  εντός παιχνιδιού ,με την προϋπόθεση το ψύχος βορειότερα να μην εκφυλιστεί.

Τέλος , έχω την αίσθηση ότι μας βολεύει να έχουμε ΑΣΘ τον Ιανουάριο ( βλέπε Μήδεια ) ώστε να είναι πιο ήπια η μετατόπιση του ψύχους . Φεβρουάριο προφανώς είναι καλύτερα απλώς να έχουμε το ψύχος στα ΒΑ μας και τα υπόλοιπα να τα αφήνουμε στον Αζόρικο. Αυτά όσο αφορά την προοπτική για χιόνια. 

Βροχές που χρειαζόμαστε απαραιτήτως δεν φαίνονται αξιόλογες , τουλάχιστον στα ανατολικά ηπειρωτικά . Έχουμε μέλλον μπροστά μας να κλαιγόμαστε για τις βροχές οπότε προς το παρόν κάνω ότι δεν βλέπω. 

Edited by oldboy332

Μιας και σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του φετινού "χειμώνα", να ευχηθούμε να φύγει και να μην ξανάρθει χειμώνας σαν κι αυτόν και να είμαστε μακριά και αγαπημένοι. Στο καλό και δεν θα λείψει σε κανέναν μας. Αύριο κιόλας θα τον έχουμε ξεχάσει. Και μιας που είπα αύριο, ας ελπίσουμε από αύριο κιόλας να εμφανιστούν τα αγαπημένα μας 30αρια και να γυρίσουμε τον θερινό διακόπτη όσο ποιο γρήγορα γίνεται. 

Καλή άνοιξη σε όλους, με υπομονή και υγεία. 

Edited by athper

Ακομα ειμαστε  στο φλεβαρη και μιλαμε για το μαιο..ενδιαμεσα υπαρχει μια ολοκληρη εποχη..κατι μου λεει οτι πολυ συντομα θα εμφανιστουν τα πουλια εδω μεσα..

Κάτι άλλαξε στα κοντινά και μάλιστα δραστικά...εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο ανατολικά απ' όλα η πρώτη κάθοδος πιο ψηλά έστω και λίγο ο υποτροπικοαζορ και λίγο πιο βραδυκινητο το Ατλαντικό χαμηλό...λες?

Ο ισλανδικος αρχίζει να χει τάση για κατάρευση και άρα πιο κοντά στον αζορικο και όχι για μάζεμα προς Καναδά...σε όλα εκτός τζιφου μέχρι στιγμης

Βελτίωση τζεμ αλλά δυστυχώς, πολύ δύσκολα να κάνει κάτι.. το αικον πολύ καλό.. νομίζω όμως ότι θα βγούμε πάλι χαμένοι εν τέλη.

Ωραίες χιονομπορες θα βγάλει η Ευρώπη 

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...