Jump to content
DENNISLA

Ανάλυση Χαρτών Ιουλίου 2024

Recommended Posts

26 λεπτά πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Φεβρουάριος 2006 - Δεκέμβριος 2010 ο μεγαλύτερος εμετός στην Λάρισα. Δύο πέτσες (Δεκ 2007 - Μαρ 2010) και κατά τα άλλα το απόλυτο τίποτα.

Πήγαινα δημοτικό-γυμνάσιο τότε και θυμάμαι χαρακτηριστικά πως κάθε φορά που ξεκινούσε να χιονίζει στην Λάρισα σταματούσε μετά από μισή ώρα και εγώ ένιωθα σκ@τ@ Μάλιστα είχε καταντήσει τόσο γελοίο όλο αυτό που την τελευταία φορά που ήταν χειμώνας και ξεκίνησε να χιονίζει έλεγα ότι σίγουρα θα κρατήσει μισή ώρα, και όντως κρατούσε. Μάλλονν η αρχή προσήνεμων χιονιάδων. Όλο αυτό έσπασε πανέμορφα με το φοβερό χιόνι του Δεκέμβρη του 10. Μακάρι αν ημουν περισσότερες ώρες όρθιος να έβλεπα την τρελή αδαιότητα που είχε εκείνο το επεισόδιο...

Καλησπερα...Απο τις 14 του Ιουνη ειχα να παω για δουλεια..Πρωτη μερα σημερα.. Κυλησε καλυτερα των προσδοκιων μου...Και παρα την ζεστη κλπ...Χαρτες επισης ειχα να δω απο την Τεταρτη...Μπηκε ο διαολος μεσα μου και ξανακυλησα...Μια καυσωνικη αλφαδια...Ιουλιος για φιλημα...🤣

Εκτακτο!!!Μεγαλη τιμη για το φορουμ μας...Ο καυσωνακιας βρεθηκε σημερα με τον πρωθυπουργο της χωρας με αφορμη την κλιματικη αλλαγη...Και γω δεν το γνωριζα...Στον Ευαγγελατο τ ακουσα..🤣

kmitsotakis-696x464-1.jpeg

Edited by sakis13

26 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Πήγαινα δημοτικό-γυμνάσιο τότε και θυμάμαι χαρακτηριστικά πως κάθε φορά που ξεκινούσε να χιονίζει στην Λάρισα σταματούσε μετά από μισή ώρα και εγώ ένιωθα σκ@τ@ Μάλιστα είχε καταντήσει τόσο γελοίο όλο αυτό που την τελευταία φορά που ήταν χειμώνας και ξεκίνησε να χιονίζει έλεγα ότι σίγουρα θα κρατήσει μισή ώρα, και όντως κρατούσε. Μάλλονν η αρχή προσήνεμων χιονιάδων. Όλο αυτό έσπασε πανέμορφα με το φοβερό χιόνι του Δεκέμβρη του 10. Μακάρι αν ημουν περισσότερες ώρες όρθιος να έβλεπα την τρελή αδαιότητα που είχε εκείνο το επεισόδιο...

Τα ιδια περάσαμε απο το 2007 στη νυφη του Θερμαϊκού. Ημουν β λυκείου στην τελευταία ψιλοαξιοπρεπη στρώση 2006 και μπαμπάς με  μωρό στην Αριάδνη (2017)

Edited by larissa_mare

2 hours ago, menidi said:

Ρε συ 2009 -10 θυμάμαι τότε από το παλιό φόρουμ, ασύλληπτες ποσότητες στα βουνά της Μακεδονίας. Μέχρι και κίτρινο χιόνι είχε ρίξει. 

Απλά, ήταν χειμώνας ορεινών 

Αλλά ΦΟΥΛ χιόνι στα βουνά 

Όχι σαν τα τωρινά χάλια 

Το τι θα κάνει στα 1500+ μέτρα που δε μένει κανείς δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Και στο απόλυτο έκτρωμα του 1950-51 τα βουνά παίζει να είχαν βάλει 4+ μέτρα χιόνι διότι το ένα χαμηλό διαδεχόταν το άλλο. Απτην άλλη όμως δεν υπήρξε καμία ψυχρη εισβολή και δε παύει να είναι ο χειρότερος χειμώνας του β' μισού του 20ου αιώνα. Χωρίς τις πολλές βροχές θα ήταν πολυ χειρότερος και από το 2006-07.

Ο 2009-10 ήταν καλουτσικος με αρκετές βροχες/καταιγίδες και λίγα χιόνια αλλά καμία σύγκριση με το δυνατο 2020-21. 

1 hour ago, sakis13 said:

Ο καυσωνακιας βρεθηκε σημερα με τον πρωθυπουργο της χωρας 

Λυπάμαι, κάνω συναντήσεις μόνο με διεθνούς εμβέλειας προσωπικότητες. Από Έλον Μασκ κ πάνω.

Κοιτάμε τώρα να πάρουμε χρηματοδότηση να κάνουμε την Σαχάρα πιο πολύ προς Αφροδίτη. Θα τα καταφέρουμε πιστεύω 🤣

Δεν μου αρέσει το 12αρι για Τετάρτη. Πήγε ανατολικότερα την λίμνη.. κρίμα να χαθεί τελείως και αυτή η ημέρα...

57 λεπτά πριν, Yata είπε:

Το τι θα κάνει στα 1500+ μέτρα που δε μένει κανείς δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Και στο απόλυτο έκτρωμα του 1950-51 τα βουνά παίζει να είχαν βάλει 4+ μέτρα χιόνι διότι το ένα χαμηλό διαδεχόταν το άλλο. Απτην άλλη όμως δεν υπήρξε καμία ψυχρη εισβολή και δε παύει να είναι ο χειρότερος χειμώνας του β' μισού του 20ου αιώνα. Χωρίς τις πολλές βροχές θα ήταν πολυ χειρότερος και από το 2006-07.

Ο 2009-10 ήταν καλουτσικος με αρκετές βροχες/καταιγίδες και λίγα χιόνια αλλά καμία σύγκριση με το δυνατο 2020-21. 

Ο 09-10 στα νότια ήταν άθλιος με 30αρια τον Ιανουάριο. Γενικώς το έτος 2010 σίχαμα με ακραία θερμό Αύγουστο και ξανά ρεκόρ ζέστης αρχές Δεκεμβρίου. Στα κεντροβόρεια έκανε, βέβαια, το πολύ μεγάλο χιόνι στα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι λάτρεις του χειμώνα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις εντολές των αρμοδίων.

1.Πίνετε πολλά υγρά 

2. Μην κυκλοφορείτε από τις 10 το πρωί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου...

Edited by Michael

51 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

Από τα 12αρια βραβείο αηδίας πάει στην Καναδέζα..

Αnd the winner isssssss..............Gemmmmmmmmmmmmmmm

oscars-standing-ovation.gif

Edited by sakis13

1 minute ago, South καυσωνάκιας said:

Ολοκαύτωμα το 12άρι του τζίφου. 

μηπως εννοεις ολοκαψωμα;😂

400 ωρες και συνεχιζει να μη φευγει το σιχαμα...

Σε αυτη τη φαση εχω απελπιστει τοσο που το μονο που ζηταω απο το καλοκαιρι ειναι μια νυχτα σαν αυτη του αυγουστου ( 11/8/21 ) και τιποτε αλλο, αλλα μαλλον ουτε αυτο δε θα μπορεσει, θα μας πνιξει παλι σε μια 2ημερη κακοκαιρια τον σεπτεμβρη και ολα ξανα κανουν ενα κυκλο

Εντάξει χαλαρά πράγματα ο τζίφος, δεν δίνει και υπερβολές. 

Καλοκαίρι είναι ζέστη θα κάνει 

🤪

20 λεπτά πριν, Berdon είπε:

Εντάξει χαλαρά πράγματα ο τζίφος, δεν δίνει και υπερβολές. 

Καλοκαίρι είναι ζέστη θα κάνει 

🤪

Ναι μωρε χαλαρα...🤣

yolo-etsi.jpeg

11 λεπτά πριν, g_ar είπε:

Από 20 Ιουλίου θέλω να μπούμε στο φθινόπωρο, γίνεται;

από 20 δεκεμβρίου μάλλον θα γίνει αυτό...

23 λεπτά πριν, g_ar είπε:

Από 20 Ιουλίου θέλω να μπούμε στο φθινόπωρο, γίνεται;

Οχι 20 επειδή είναι του προφήτη Ηλία και πανηγύρι του χωριού μου..

Από 21 λέω ΝΑΙ

Δεν ξέρω πιο ήταν το χειρότερο καλοκαίρι στην Σαλόνικα αλλά αυτό έτσι όπως πάει άνετα παίρνει τον τίτλο μις καλκουτα

Διάγραμμα gefs για την περιοχή μου... Τα λέμε τον Αύγουστο όταν θα δροσίσει 😡😡

graphe3_10000___22.94_40.76_.png

Edited by θωμας

3 minutes ago, θωμας said:

Διάγραμμα gefs για την περιοχή μου... Τα λέμε τον Αύγουστο όταν θα δροσίσει 😡😡

graphe3_10000___22_40.76_.png

Πρώτη φορά βλέπω τόσο λίγα σενάρια με κάτω από 20. Δεν υπάρχει διάσωση. Ούτε καλοκαίρι 1946 και 2012 δεν είχε τέτοια εμμονή η ζεστη.

Θα καει όλη η Ελλάδα αν βγει αυτο

Αν συνεχιστεί έτσι η Ελλάδα θα έχει εγκαταληφθεί τελείως μέχρι το 2100 και θα έχει συνθήκες χειρότερες από το σημερινο Κατάρ 

Edited by Yata

11 λεπτά πριν, Yata είπε:

Πρώτη φορά βλέπω τόσο λίγα σενάρια με κάτω από 20. Δεν υπάρχει διάσωση. Ούτε καλοκαίρι 1946 και 2012 δεν είχε τέτοια εμμονή η ζεστη.

Αν συνεχιστεί έτσι η Ελλάδα θα έχει εγκαταληφθεί τελείως μέχρι το 2100 και θα έχει συνθήκες χειρότερες από το σημερινο Κατάρ 

Είσαι θεσσαλονίκη ή Καστοριά? Αύριο θα βγουν καταιγίδες στην δ. Μακεδονία

8 λεπτά πριν, Yata είπε:

Σε καμία περίπτωση αυτό το έκτρωμα δεν είναι το ελληνικό καλοκαιράκι που μεγαλώσαμε, αυτό είναι μια νέα κατάσταση... 

Όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι ψεκι ή αναίσθητος ή και τα 2 

Εγώ δεν καταλαβαίνω και κάτι άλλο. Να μου πεις...αυτό σε νοιάζει? Ναι, με νοιάζει και αυτό. Οταν είναι να πέσει μισή νιφάδα στο Χαλάνδρι, γίνεται ο κακός χαμός απο τους επισημους μετεωρολόγους. το ίδιο και με τις ζέστες αλλά και με τις βροχές. Αλλα δεν θυμάμαι ΚΑΝΈΝΑΝ (συγχωρέστε αν κάνω λάθος) να μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει τί είναι αυτό που ζούμε, ιδίως με τις ζέστες αυτές. Πιπιλάνε την καραμέλα της κλιματικής αλλαγής (δεν λέω εδώ αν υπάρχει ή όχι - άλλο είναι το θέμα μου)  και καθάρισαν

Ρε μεγάλε είσαι επιστήμονας ή παπαγαλάκι και κοιτάζεις μόνο τα κλικς? Κάνε μας μια ανάλυση για το τι συμβαίνει μπας και ξεστραβωθούμε και εμείς οι υπόλοιποι. Εχει αλλάξει κάτι στην κυκλοφορία της ατμόσφαιρας και συμβαίνουν όλα αυτά? Κάτι ευνοεί τις θερμές αέριες μάζες απο την Αφρική? Κάτι άλλο γίνεται?

Αλλα δεν μπαίνουν στον κόπο, ίσως γιατί δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι, είτε γιατί πραγματικά υποτιμούν τη νοημοσύνη του μέσου πολίτη και θεωρούν οτι δεν χρειάζεται να γνωρίζει 2-3 πραγματάκια παραπάνω και αρκούνται στα γενικόλογα τσιτάτα του στυλ "θα έρθει κύμα καύσωνα, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ"

Edited by menidi

3 λεπτά πριν, menidi είπε:

Εγώ δεν καταλαβαίνω και κάτι άλλο. Να μου πεις...αυτό σε νοιάζει? Ναι, με νοιάζει και αυτό. Οταν είναι να πέσει μισή νιφάδα στο Χαλάνδρι, γίνεται ο κακός χαμός απο τους επισημους μετεωρολόγους. το ίδιο και με τις ζέστες αλλά και με τις βροχές. Αλλα δεν θυμάμαι ΚΑΝΈΝΑΝ (συγχωρέστε αν κάνω λάθος) να μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει τί είναι αυτό που ζούμε, ιδίως με τις ζέστες αυτές. Πιπιλάνε την καραμέλα της κλιματικής αλλαγής (δεν λέω εδώ αν υπάρχει ή όχι - άλλο είναι το θέμα μου)  και καθάρισαν

Ρε μεγάλε είσαι επιστήμονας ή παπαγαλάκι και κοιτάζεις μόνο τα κλικς? Κάνε μας μια ανάλυση για το τι συμβαίνει μπας και ξεστραβωθούμε και εμείς οι υπόλοιποι. Εχει αλλάξει κάτι στην κυκλοφορία της ατμόσφαιρας και συμβαίνουν όλα αυτά? Κάτι ευνοεί τις θερμές αέριες μάζες απο την Αφρική? Κάτι άλλο γίνεται?

Αλλα δεν μπαίνουν στον κόπο, ίσως γιατί δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι, είτε γιατί πραγματικά υποτιμούν τη νοημοσύνη του μέσου πολίτη και θεωρούν οτι δεν χρειάζεται να γνωρίζει 2-3 πραγματάκια παραπάνω και αρκούνται στα γενικόλογα τσιτάτα του στυλ "θα έρθει κύμα καύσωνα, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ"

Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο να απαντήθεί, ακόμα και από ειδήμονες πάνω στο κλίμα. Θυμάμαι στο μεταπτυχιακό που βλέπαμε την κάθε έκθεση του IPCC και χαρακτηριστικά βλέπαμε πως η Μεσόγειος είναι hot spot της κλιματικής αλλαγής ειδικά σε μέρες φαινομένων και θερμοκρασίας. Από εκεί και πέρα το πως γίνεται η αλληλεπίδραση είναι σίγουρο πως οι μετεωρολόγοι δεν μπορούν να το απαντήσουν, αφού δεν είναι η δουλειά τους.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...