alkis91_2.0 Posted August 26 Share Posted August 26 7 hours ago, Χιονοσκεπής said: Cfa o Βόρειος Έβρος ε; Τον είχα για οριακό Dfa με αρνητική μέση απλή Τ τον Ιανουάριο Εγώ μόνο τη Φλώρινα έκοβα για οριακό Dfb στις αρχές του 20ου αιώνα το οποίο εν συνεχεία θα έγινε Dfa και τώρα πια Cfa ανεπιστρεπτί όπως φαίνεται. το D τώρα πια θα υπάρχει σε μεγάλα υψόμετρα μόνο στη Πίνδο 800-900+ και σε ακόμα μεγαλύτερα αλλού... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted August 26 Share Posted August 26 3 hours ago, alkis91_2.0 said: Εγώ μόνο τη Φλώρινα έκοβα για οριακό Dfb στις αρχές του 20ου αιώνα το οποίο εν συνεχεία θα έγινε Dfa και τώρα πια Cfa ανεπιστρεπτί όπως φαίνεται. το D τώρα πια θα υπάρχει σε μεγάλα υψόμετρα μόνο στη Πίνδο 800-900+ και σε ακόμα μεγαλύτερα αλλού... Nαι παιδιά το Dfa κλίμα είναι πολύ πολύ σπάνιο πλέον στην Μεσόγειο και γενικά στον πλανήτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted August 26 Share Posted August 26 (edited) 4 hours ago, alkis91_2.0 said: απλά οι πιθανότητες να ισχύσει αυτό έστω και στο μακρινό μέλλον μου φαίνονται άπειροελάχιστες... Μόνο και μόνο οτι σε απόσταση 1.5 χλμ στην Αττική έχουμε 50 mm διαφορά στο μέσο ετήσιο υετό φτάνει για να πούμε οτι είναι τουλάχιστον πιθανό η νότια Σχοινούσα να έχει μπεί ήδη σε θερμό ερημικό κλίμα. Και μάλιστα που? Στον Πειραιά που ξέρουμε οτι στατιστικά συναγωνίζεται την Ανάβυσσο για την ξηρότερη περιοχή της Αττικής. Τώρα για το 1991-2020. Ναι καλό και χρυσό απλά πλέον η πιο current χρονοσειρά έχει μετακινηθεί στην 1995-2024 περίοδο. Αυτά τα 4 έτη δείχνουν οτι αυτά που γίναν ειδικά αρχές του 21ου αιώνα υετικά στην Αττική έχουν αρχίσει να μαζεύονται σημαντικά. Edited August 26 by South καυσωνάκιας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χιονοσκεπής Posted August 26 Share Posted August 26 (edited) 1 ώρα πριν, South καυσωνάκιας είπε: Nαι παιδιά το Dfa κλίμα είναι πολύ πολύ σπάνιο πλέον στην Μεσόγειο και γενικά στον πλανήτη. Μεσόγειο παλαιότερα Dfa θα είχε ως τα ημιπεδινά η βόρεια Ιταλία. Πλέον ακόμη και το Μιλάνο και η Μπολόνια έχουν φτάσει 2 βαθμούς μέση Τ τον Ιανουάριο. Edited August 26 by Χιονοσκεπής 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkis91_2.0 Posted August 26 Share Posted August 26 1 hour ago, South καυσωνάκιας said: Μόνο και μόνο οτι σε απόσταση 1.5 χλμ στην Αττική έχουμε 50 mm διαφορά στο μέσο ετήσιο υετό φτάνει για να πούμε οτι είναι τουλάχιστον πιθανό η νότια Σχοινούσα να έχει μπεί ήδη σε θερμό ερημικό κλίμα. Και μάλιστα που? Στον Πειραιά που ξέρουμε οτι στατιστικά συναγωνίζεται την Ανάβυσσο για την ξηρότερη περιοχή της Αττικής. Τώρα για το 1991-2020. Ναι καλό και χρυσό απλά πλέον η πιο current χρονοσειρά έχει μετακινηθεί στην 1995-2024 περίοδο. Αυτά τα 4 έτη δείχνουν οτι αυτά που γίναν ειδικά αρχές του 21ου αιώνα υετικά στην Αττική έχουν αρχίσει να μαζεύονται σημαντικά. Για Αττική όταν μιλάμε ξέρουμε τι παίζει από ανάγλυφο και ανεμολόγιο...η Σχοινούσα ένα μικρό σχετικά φλατ νησάκι είναι πόσο μπορεί να διαφέρει...τέσπα εδώ θα μαστε πρώτα ο Θεός να τα δούμε! Για υετό Αττικής, εγώ δεν διαφωνώ ότι η στέπα θα επεκταθεί στο μέλλον κυρίως λόγω συνεχιζόμενη αύξησης Τ, αλλά για το πόσα μμ θα πέφτουν κατά χρονικές περιόδους νομίζω είναι αδύνατον να το προβλέψουμε! 10 minutes ago, Χιονοσκεπής said: Μεσόγειο παλαιότερα Dfa θα είχε ως τα ημιπεδινά η βόρεια Ιταλία. Πλέον ακόμη και το Μιλάνο και η Μπολόνια έχουν φτάσει 2 βαθμούς μέση Τ τον Ιανουάριο. Εγώ βρήκα ένα ακόμα πιο σπάνιο, Dsc στο Akureiri της βόρειας Ισλανδίας. Το οποίο σε κάποιες δεκαετίες θα γίνει το επίσης σπανιότατο Csc, και με τη βούλα δηλαδή μεσογειακό με κρύο καλοκαίρι 😅 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χιονοσκεπής Posted August 26 Share Posted August 26 1 λεπτό πριν, alkis91_2.0 είπε: Για Αττική όταν μιλάμε ξέρουμε τι παίζει από ανάγλυφο και ανεμολόγιο...η Σχοινούσα ένα μικρό σχετικά φλατ νησάκι είναι πόσο μπορεί να διαφέρει...τέσπα εδώ θα μαστε πρώτα ο Θεός να τα δούμε! Για υετό Αττικής, εγώ δεν διαφωνώ ότι η στέπα θα επεκταθεί στο μέλλον κυρίως λόγω συνεχιζόμενη αύξησης Τ, αλλά για το πόσα μμ θα πέφτουν κατά χρονικές περιόδους νομίζω είναι αδύνατον να το προβλέψουμε! Εγώ βρήκα ένα ακόμα πιο σπάνιο, Dsc στο Akureiri της βόρειας Ισλανδίας. Το οποίο σε κάποιες δεκαετίες θα γίνει το επίσης σπανιότατο Csc, και με τη βούλα δηλαδή μεσογειακό με κρύο καλοκαίρι 😅 Ισλανδία, η ντροπή των βορείων χωρών. Λίγο κάτω από τον Βόρειο Πόλο και έχει υψηλότερες απόλυτες ελάχιστες από την Λάρισα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted August 26 Share Posted August 26 (edited) 14 minutes ago, alkis91_2.0 said: Για Αττική όταν μιλάμε ξέρουμε τι παίζει από ανάγλυφο και ανεμολόγιο...η Σχοινούσα ένα μικρό σχετικά φλατ νησάκι είναι πόσο μπορεί να διαφέρει...τέσπα εδώ θα μαστε πρώτα ο Θεός να τα δούμε! Για πρόσεξε καλύτερα το ανάγλυφο της Σχοινούσας σε σχέση με Πειραιά 70 μέτρα υψόμετρο το σχολείο Σχοινούσας vs μηδενικού που υποθέτουμε στο νότιο άκρο του νησιού 2 χλμ νοτιότερα. Πιο μικρές οι διαφορές στον Πειραιά. Μόλις στα 10 μέτρα υψόμετρο ο Πειραιάς Παιδαγωγική 2 χλμ βορειότερα από τον Πειραιά ΕΑΑ στα 29 μέτρα υψόμετρο.Επίσης πρόσεξε ο σταθμός του ΕΑΑ στη Σχοινούσα είναι σε ύψωμα και ανοιχτωσιά. Ο ΝΑ κόλπος της Σχοινούσα σε μηδενικό υψόμετρο λογικά είναι πολύ πιο προστατευμένος. Ενώ όπως είπαμε δες το ερημικό τοπίο ΝΑ στα παράλια, ειδικά εκεί που κάνει μπαμ. Το να έχει 30-40-50 mm λιγότερο ακριβώς εκείνο το σημείο της νότιας Σχοινούσας στατιστικά είναι πιθανό! Είναι ξεκάθαρο αυτό. Τώρα κατά πόσο αυτό ισχύει μόνο με σταθμό μπορούμε να το μάθουμε. Πάντως επειδή ο Beck έχει super ανάλυση στις προβολές στους χάρτες του βάζω πολύ υψηλή πιθανότητα αν είχε τα στοιχεία της Σχοινούσας ΕΑΑ να έδινε ήδη θερμή έρημο την περίοδο 1991-2020 σε εκείνο ακριβώς το σημείο της νότιας Σχοινούσας. Edited August 26 by South καυσωνάκιας Link to comment Share on other sites More sharing options...
[weathermaniac] Posted August 26 Share Posted August 26 8 λεπτά πριν, Χιονοσκεπής είπε: Ισλανδία, η ντροπή των βορείων χωρών. Λίγο κάτω από τον Βόρειο Πόλο και έχει υψηλότερες απόλυτες ελάχιστες από την Λάρισα. Θα φταίει ότι ο άνεμος εκεί είναι νον στοπ. Δεν παίζουν καλές αναστροφές 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χιονοσκεπής Posted August 26 Share Posted August 26 5 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε: Θα φταίει ότι ο άνεμος εκεί είναι νον στοπ. Δεν παίζουν καλές αναστροφές Ρευμα του Κολπου, άνεμος, συνεχής μουφοσυννεφιά και αχανής θάλασσα. Σε μερικές δεκαετίες θα χει γίνει Σκωτία. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkis91_2.0 Posted August 26 Share Posted August 26 2 minutes ago, South καυσωνάκιας said: Για πρόσεξε καλύτερα το ανάγλυφο της Σχοινούσας σε σχέση με Πειραιά 70 μέτρα υψόμετρο το σχολείο Σχοινούσας vs μηδενικού που υποθέτουμε στο νότιο άκρο του νησιού 2 χλμ νοτιότερα. Πιο μικρές οι διαφορές στον Πειραιά. Μόλις στα 10 μέτρα υψόμετρο ο Πειραιάς Παιδαγωγική 2 χλμ βορειότερα από τον Πειραιά ΕΑΑ στα 29 μέτρα υψόμετρο.Επίσης πρόσεξε ο σταθμός του ΕΑΑ στη Σχοινούσα είναι σε ύψωμα και ανοιχτωσιά. Ο ΝΑ κόλπος της Σχοινούσα σε μηδενικό υψόμετρο λογικά είναι πολύ πιο προστατευμένος. Ενώ όπως είπαμε δες το ερημικό τοπίο ΝΑ στα παράλια, ειδικά εκεί που κάνει μπαμ. Το να έχει 30-40-50 mm λιγότερο ακριβώς εκείνο το σημείο της νότιας Σχοινούσας στατιστικά είναι πιθανό! Είναι ξεκάθαρο αυτό. Τώρα κατά πόσο αυτό ισχύει μόνο με σταθμό μπορούμε να το μάθουμε. Πάντως επειδή ο Beck έχει super ανάλυση στις προβολές στους χάρτες του βάζω πολύ υψηλή πιθανότητα αν είχε τα στοιχεία της Σχοινούσας ΕΑΑ να έδινε ήδη θερμή έρημο σε εκείνο ακριβώς το σημείο της νότιας Σχοινούσας. Δε λέω για τα 70 μ υψόμετρο ρε συ αλλά για άλλους μεγαλύτερους παράγοντες που δεν υπάρχουν εκεί. Ο Πειραιάς μπορεί να τρώει σε ένα σημείο του πχ ομβροσκιά απευθείας από Πάρνηθα η Αιγάλεω όρος και σε άλλο όχι με συγκεκριμένες συνιστώσες ανέμων κ άλλα τέτοια, που άμα ψάξουμε θα βρούμε σίγουρα πολλά για να εξηγούν τέτοια διαφορά...στη Σχοινούσα πέρα από αυτά που χουμε πει δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι, ένας βράχος μες στη θάλασσα είναι συγκριτικά με τη Νάξο ας πούμε! Εντάξει σου λέω εγώ άντε το πιο ψηλό σημείο του νησιού να χει καμία 10ρια μμ πάνω από το πιο παραλιακό..μέχρι εκεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkis91_2.0 Posted August 26 Share Posted August 26 (edited) 4 minutes ago, Χιονοσκεπής said: Ρευμα του Κολπου, άνεμος, συνεχής μουφοσυννεφιά και αχανής θάλασσα. Σε μερικές δεκαετίες θα χει γίνει Σκωτία. Ακριβώς αυτό θα γίνει, απλά η συγκεκριμένη περιοχή τυχαίνει να είναι shielded από υγρούς ανέμους (που λογικά θα ειναι οι ΝΔ εκείνη την εποχή) από Μάιο ως Ιούλιο εξου και τα Μεσογειακά χαρακτηριστικά με στεγνό καλοκαίρι! Edited August 26 by alkis91_2.0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χιονοσκεπής Posted August 26 Share Posted August 26 13 λεπτά πριν, alkis91_2.0 είπε: Ακριβώς αυτό θα γίνει, απλά η συγκεκριμένη περιοχή τυχαίνει να είναι shielded από υγρούς ανέμους (που λογικά θα ειναι οι ΝΔ εκείνη την εποχή) από Μάιο ως Ιούλιο εξου και τα Μεσογειακά χαρακτηριστικά με στεγνό καλοκαίρι! Για χιονόφιλους μια χαρά είναι. Έχει αρκετό υετό σε σχέση με κάτι Πολωνίες και Τσεχίες που τρώνε βαρύ ηπειρωτικό κρύο με 5-10 πόντους στο έδαφος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted August 26 Share Posted August 26 (edited) 24 minutes ago, alkis91_2.0 said: Εντάξει σου λέω εγώ άντε το πιο ψηλό σημείο του νησιού να χει καμία 10ρια μμ πάνω από το πιο παραλιακό..μέχρι εκεί! Κάτσε βρε δεν θα έπρεπε να ισχύει ταυτόχρονα και για τους 2 σταθμούς που απέχουν μόλις 2 χλμ αυτό που λες για τον Πειραιά αφού μάλιστα είναι στο ίδιο σχεδόν υψόμετρο και οι 2 σταθμοί? Νομίζω απλά το άκρο της Καλλίπολης επειδή είναι πιο προστατευμένο δίνει κατά 50 mm λιγότερο υετό από τον Πειραιά Παιδαγωγική. Ακριβώς την ίδια απλή μηχανική υποθέτω και για το νότιο άκρο της Σχοινούσας. Πρόσεξε εντωμεταξύ οτι ο σταθμός της Σχοινούσας είναι μόλις 450 μέτρα απόσταση από το ψηλότερο σημείο της Σχοινούσας (116 μέτρα υψόμετρο) και πόσο πιο τραχύ είναι εκεί το ανάγλυφο με διάφορα υψώματα και λοφίσκους γύρω γύρω και ταυτόχρονα δες πόσο πιο flat και πραγματικά arid τοπίο δείχνει το ΝΑ άκρο της Σχοινούσας 2 χλμ νοτιότερα. Τι να σου πω. Δε το αγοράζω οτι θα είναι μόνο 10 mm η διαφορά σε τέτοια διαφορά αναγλύφου που είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχουν μεταξύ τους οι σταθμοί του Πειραιά οι οποίοι είναι πάνω κάτω στο ίδιο υψόμετρο. Edited August 26 by South καυσωνάκιας Link to comment Share on other sites More sharing options...
KapelosG Posted August 26 Share Posted August 26 Παίδες ακόμα και οι Ντέιβις μεταξύ τους διαφέρουν σε τιμές χωρίς πάντα απαραίτητο λόγο ακόμα και δίπλα δίπλα να ναι. Η βροχή είναι ένας απ' τους παράγοντες που οι σταθμοί μπορεί να χάνουν ή να υπερβάλλουν εύκολα είναι πολύ ευαίσθητη παράμετρος. Κλασικό παράδειγμα ήταν η υπερκαταγραφή του σταθμού ΕΑΑ Αγίας Παρασκευής στο deree όπως και πριν 2 χρόνια η υποκαταγραφη του υετού στο ΕΑΑ Γέρακα. Γενικά πολύ ευαίσθητη παράμετρος και καλό θα ταν να παίρνουμε έναν μέσο όρο περιοχής και όχι μεμονωμένη μέτρηση. Τέλος πάντων απλά τα λέω για να μην εθιζεστε σε μεμονωμένες μετρήσεις και σε 50μμ διαφορά σε κοντινούς σταθμούς, δεν ξέρουμε καν ποια είναι η σωστή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted August 26 Share Posted August 26 Παιδιά άνοιξα τελικά νέο νήμα για να μην κάνουμε hijack εδω @alkis91_2.0 @KapelosG σας απαντάω εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-kairos.gr Posted August 26 Share Posted August 26 On 8/25/2024 at 1:48 AM, South καυσωνάκιας said: Λόγω του τρόπου χειρισμού των δεδομένων που είναι διαθέσιμα από τότε που μπήκαν περιορισμοί στο meteosearch, υπήρχαν ελλείπουσες τιμές για διάσπαρτες μέρες. Αν και έχει γραφεί κώδικας έτσι ώστε να μην υπάρχουν -μεσομακροπρόθεσμα- ελλείπουσες τιμές πια, υπάρχουν ακόμα μήνες στα τελευταία 2-3 χρόνια για τους οποίους σποραδικά θα υπάρχουν αυτές ακόμα. Συγκεκριμένα για την Κάσο, έβαλα τις τιμές αυτές μέσα με άλλο παλαιότερο κώδικα. Οι ετήσιες τιμές e-kairos.gr υπολογίζονται με αναγωγή, καθώς καμια χρονοσειρά δεν ξεκινάει 1η Γενάρη και δεν τελειώνει 31 Δεκεμβρίου, επομένως τις ετήσιες τιμές που βλέπεις εκεί τις θεωρώ πιο σωστές. 250,2 mm, λοιπόν, η ετήσια βροχόπτωση στην Κάσο και μέση θερμοκρασία στους 19,7. Έγραψα και κώδικα για να βλέπεις τις ουδούς για να γίνει το BSh-->BWh (και τα κλίματα BSk-->BWk). Αυτά προφανώς υπολογίζονται αυτόματα και οι τιμές είναι πιθανό να έχουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις από μέρα σε μέρα. Είδα ότι είχες και κάποια άλλα ερωτήματα αλλά έχει πέσει πολλή δουλειά με τις επιδημίες mpox, δάγγειου πυρετού, ιού Δυτικού Νείλου, you name it, και τρέχουμε κάπως.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted August 26 Share Posted August 26 (edited) 13 minutes ago, e-kairos.gr said: Λόγω του τρόπου χειρισμού των δεδομένων που είναι διαθέσιμα από τότε που μπήκαν περιορισμοί στο meteosearch, υπήρχαν ελλείπουσες τιμές για διάσπαρτες μέρες. Αν και έχει γραφεί κώδικας έτσι ώστε να μην υπάρχουν -μεσομακροπρόθεσμα- ελλείπουσες τιμές πια, υπάρχουν ακόμα μήνες στα τελευταία 2-3 χρόνια για τους οποίους σποραδικά θα υπάρχουν αυτές ακόμα. Συγκεκριμένα για την Κάσο, έβαλα τις τιμές αυτές μέσα με άλλο παλαιότερο κώδικα. Οι ετήσιες τιμές e-kairos.gr υπολογίζονται με αναγωγή, καθώς καμια χρονοσειρά δεν ξεκινάει 1η Γενάρη και δεν τελειώνει 31 Δεκεμβρίου, επομένως τις ετήσιες τιμές που βλέπεις εκεί τις θεωρώ πιο σωστές. 250,2 mm, λοιπόν, η ετήσια βροχόπτωση στην Κάσο και μέση θερμοκρασία στους 19,7. Έγραψα και κώδικα για να βλέπεις τις ουδούς για να γίνει το BSh-->BWh (και τα κλίματα BSk-->BWk). Αυτά προφανώς υπολογίζονται αυτόματα και οι τιμές είναι πιθανό να έχουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις από μέρα σε μέρα. Είδα ότι είχες και κάποια άλλα ερωτήματα αλλά έχει πέσει πολλή δουλειά με τις επιδημίες mpox, δάγγειου πυρετού, ιού Δυτικού Νείλου, you name it, και τρέχουμε κάπως.. Cheers! Κατάλαβα. Επίσης επειδή πρόσεξα οτι βγάζεις τις μέσες ετήσιες Τ βάσει του ΕΑΑ ένα άλλο tweak αν σε παίρνει να κάνεις είναι να βγάζεις και τις απλές μέσες ετήσιες Τ που είναι και διεθνώς συγκρίσιμες και οι ευρύτατα πλέον αποδεκτές όταν κάνουμε συγκρίσεις χώρα με χώρα. Όπου η Κάσος πλέον φτάνει τους 20.0 μπαμ μέση ετήσια Τ. Αν είναι 250 mm μόλις ο υετός από τον κώδικα σου (254 δίνουν τα κλιματικά του ΕΑΑ) τότε φουλ ξεφευγουά και η Κάσος. Ολοένα πλησιάζει και εκεί το ερημικό κλίμα. Eπίσης μόλις είδα αυτό που είπες για την μετάπτωση των κλιμάτων. Έχεις γράψει καταλάθος cold desert ενώ το ορθό είναι hot desert καθώς η μέση ετήσια Τ στην Κάσο είναι άνω των 18.0C Edited August 26 by South καυσωνάκιας Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted August 27 Share Posted August 27 (edited) Εδώ έκανα adjust σε τρελή ανάλυση όλο τον χάρτη της Ελλάδας σύμφωνα με τον Beck et al. 2023 για την κλιματική κατάταξη της χρονοσειράς 1991-2020. Ζουμάρετε άφοβα. Θα δείτε μέχρι και το υποπίξελ του υποπίξελ χωρίς να χάσετε ποιότητα. Beck at. al 2023 Koppen 1991–2020 .svg Edited August 27 by South καυσωνάκιας 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted August 27 Share Posted August 27 (edited) Eδώ στη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση το θερμοστεπικό κλίμα της Αθηναϊκής Ριβιέρας από Beck Η Ανάβυσσος ξεκάθαρα το μεγαλύτερο χερσαίο σημείο της Αττικής με θερμοστεπικό παρότι ο Βeck δεν έχει καν ιδέα για τα δεδομένα της Αναβύσσου ΕΑΑ που την δίνουν το ξηρότερο σημείο της μακράν. Edited August 27 by South καυσωνάκιας 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yata Posted August 27 Share Posted August 27 21 hours ago, Χιονοσκεπής said: Ισλανδία, η ντροπή των βορείων χωρών. Λίγο κάτω από τον Βόρειο Πόλο και έχει υψηλότερες απόλυτες ελάχιστες από την Λάρισα. Η αίσθηση θερμοκρασίας όμως είναι 10 βαθμούς πιο κάτω με τέτοιες θύελλες που κάνει. Είναι σαν το Αιγαίο στους προσηνεμους χιονιαδες, και χειρότερη πολλές φορές. Μη την υποτιμάς Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-kairos.gr Posted August 29 Share Posted August 29 7 minutes ago, South καυσωνάκιας said: Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Σου είναι κόπος να δώσεις ακριβώς τις ημερομηνίες αυτών των 45 ημερών για την Ελλάδα? Γιατί έγω στον πανικό να τα προλάβω όλα έβαζα μόνο color coding την ημέρα οτι έπιασε πάνω από 40 χωρίς να γράφω που αν δεν ήταν ειδικού ενδιαφέροντος. Και έχω κιτρινίσει 52 μέρες. Οι μεταβλητές είναι: έτος, μήνας, μέρα: Αν βρεις κάποια παράληψη, μπορείς να με ενημερώσεις. Αλλά γιατί παιδεύεσαι με Excel; Δεν είναι για τέτοια δεδομένα το Excel. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted August 29 Share Posted August 29 1 minute ago, e-kairos.gr said: Οι μεταβλητές είναι: έτος, μήνας, μέρα: Αν βρεις κάποια παράληψη, μπορείς να με ενημερώσεις. Αλλά γιατί παιδεύεσαι με Excel; Δεν είναι για τέτοια δεδομένα το Excel. Τhanks είσαι αρχηγόπουλο! Θα κάτσω να βρω τώρα αυτές τις 7 εξτρα μέρες γιατί τις κιντρίνισα!Φοβάμαι μην από τον πανικό να τα προλάβω καταμετρούσα και όλους τους ΙΜΣ. Στο μυαλό μου το έχω οτι σίγουρα Αυγουστο ήταν αυστηρά ΕΜΥ/ΕΑΑ αλλά τόσο θόλωμα παράλληλα με δουλειά δεν είμαι και σίγουρος. Δυστυχώς δεν ξέρω κώδικα βρε συ για να το παλεύω όπως εσύ. Με το excel ότι κάνω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-kairos.gr Posted August 29 Share Posted August 29 1 minute ago, South καυσωνάκιας said: Τhanks είσαι αρχηγόπουλο! Θα κάτσω να βρω τώρα αυτές τις 7 εξτρα μέρες γιατί τις κιντρίνισα!Φοβάμαι μην από τον πανικό να τα προλάβω καταμετρούσα και όλους τους ΙΜΣ. Στο μυαλό μου το έχω οτι σίγουρα Αυγουστο ήταν αυστηρά ΕΜΥ/ΕΑΑ αλλά τόσο θόλωμα παράλληλα με δουλειά δεν είμαι και σίγουρος. Δυστυχώς δεν ξέρω κώδικα βρε συ για να το παλεύω όπως εσύ. Με το excel ότι κάνω. Πλέον βοηθάει και το chatGPT πάντως με τα κατάλληλα αναλυτικά prompts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
South καυσωνάκιας Posted August 29 Share Posted August 29 (edited) 1 minute ago, e-kairos.gr said: Πλέον βοηθάει και το chatGPT πάντως με τα κατάλληλα αναλυτικά prompts. Το free version λες?Γιατί το free μου βγάζει μούφες οτι δεν έχει δυνατότητα να παρακολουθήσει τις live μετεωρολογικές μετρήσεις. Edited August 29 by South καυσωνάκιας Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-kairos.gr Posted August 29 Share Posted August 29 (edited) 1 minute ago, South καυσωνάκιας said: Το free version λες?Γιατί μου το free μου βγάζει μούφες οτι δεν έχει δυνατότητα να παρακολουθήσει τις live μετεωρολογικές μετρήσεις. Και το free μια χαρά είναι. Εννοώ μπορεί να βοηθήσει να γράψεις κώδικα για να παίρνεις τις τιμές που θέλεις και να τις βάζεις σε μια βάση και μετά να βγάζεις ό,τι θέλεις με το κατάλληλο query (στο οποίο επίσης μπορεί να σε βοηθήσει το chatGPT). Edited August 29 by e-kairos.gr 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...