Jump to content

Recommended Posts

39 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

τι να πω για τα 12αρια τώρα....

+31 στα 850 από τζίφο στα βόρεια βαλκάνια

gfs-1-270.png?12

50αρι Λακωνία. Ατόφιο αν έβγαινε 

Μόνο που σκέφτομαι ότι αυτή η εβδομάδα σε σχέση με την επόμενη την λες και ήπια μου έρχεται ξερατο

47 λεπτά πριν, [weathermaniac] είπε:

ονειρική διάταξη από τζίφο...

gfs-0-336.png?12

διαταξη για γελια αφου ουσιαστικα αφορα με το ζορι βορεια ηπειρο και ισως τμηματα της μακεδονιας. για τους υπολοιπους τπτ δν ειναι

1 λεπτό πριν, Frostfang8 είπε:

διαταξη για γελια αφου ουσιαστικα αφορα με το ζορι βορεια ηπειρο και ισως τμηματα της μακεδονιας. για τους υπολοιπους τπτ δν ειναι

Καθόλου για γέλια. Είναι η καλύτερη διάταξη για Θεσσαλία με λίγο περισσότερο Cape. Οι μεγαλύτερες καταιγίδες έτσι γεννιούνται εδώ, και πολύ μα πολύ ανώτερη από αυτή στις 4 Ιουλίου. Βασικά παίζει να επηρεάζει και περισσότερες περιοχές από εκείνη στις 4 Ιουλίου, αν δεν συμπεριλάβουμε βέβαια τις προηγούμενες μέρες.

@Frostfang8

προς το παρόν ότι πιο κοντα μπορώ να βρω σε αυτή την διάταξηείναι τον Ιουνιο του 2017

για σύγκριση

gfs-0-336.png?12

archives-2017-6-3-12-0.png

Μάλιστα αυτή στο υποθετικό σενάριο είναι πιο κλειστή, και έχει μεγαλύτερη στροφορμή στο ανοδικό ρεύμα των καταιγίδων.

Εδώ το τι είχε βγει τότε:

image.png.f8e6cc72eaada4963b3e1783dc7f96f7.png

BUc0IAS.jpeg

Σε κάθε περίπτωση μικρή σημασία έχει αφού ο μ.ο του τζίφου είναι το απόλυτο έκτρωμα με συνέχεια του καύσωνα όσο πάει το μάτι...

Edited by [weathermaniac]

Νο let up.

Η επιμονή της ζέστης είναι παροιμιώδης και από το 12άρι του τζίφου.

Η Σπάρτη πάει για ρεκόρ μέσων μέγιστων που κάποτε φαίνονταν αδιανόητα για τον Ελληνικό χώρο.

1941664591_Screenshot2024-07-12at9_24_15PM.png.bf93f6cfb4c6f279da11cc7c95d0f836.png

Edited by South καυσωνάκιας

26 λεπτά πριν, South καυσωνάκιας είπε:

Νο let up.

Η επιμονή της ζέστης είναι παροιμιώδης και από το 12άρι του τζίφου.

Η Σπάρτη πάει για ρεκόρ μέσων μέγιστων που κάποτε φαίνονταν αδιανόητα για τον Ελληνικό χώρο.

1941664591_Screenshot2024-07-12at9_24_15PM.png.bf93f6cfb4c6f279da11cc7c95d0f836.png

Και τώρα χαίρεσαι ρε συ φιλε South με αυτό? Οκ...ας πούμε οτι έχεις ένα πάθος. Εχεις συνειδητοποιήσει τις συνέπειες της κατάστασης, έτσι όπως πηγαίνει το πράγμα? Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός οτι γράφεις συνεχώς για καύσωνες, σε ένα φόρουμ όπου όλοι λατρεύουμε τα χιόνια και τα κρύα. Είναι σαν να  είσαι φανατικός Παναθηναικός και να παίρνεις τηλέφωνο στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά. Αλλα οκ, δικαίωμά σου εννοείται!

Εντούτοις, φιλικά στο λέω,  κάπου νομίζω οτι χάνεται το μετρο με τις ενθουσιώδεις τοποθετήσεις μας περι παρατεταμένων και σχεδόν παγιωμένων καταστάσεων που θα οδηγούσαν (αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει αυτό) σε ερημοποίηση της μισής Ελλάδας. Σε αγρότες που θα αναγκαστούν να φύγουν απο τη γή τους. Σε πόλεις - κλουβιά , όπου θα μαζευτεί ακόμα περισσότερος κόσμος προκειμένου να βρει μια δουλίτσα. Σε κοινωνικές ανισότητες και σε απορρύθμιση της πρωτογενούς παραγωγής, με ότι συνεπάγεται αυτό για τη χώρα και τους πολίτες. 

Φιλικά στο λέω, αλλά ίσως χρειάζεται ένα μικρό φρένο σε ορισμενες εκδηλώσεις ενθουσιασμού. Και συγγνώμη αν παίρνω το θάρρος και γράφω κάτι που ίσως να μη μου επιτρέπεται ως 'ένα απλό μέλος του φόρουμ. 

Edited by menidi

η ευκολια που κινουμαστε πανω απο τα κλιματικα και κατα πολυ ειναι πραγματικα ανησυχητικη

27 λεπτά πριν, menidi είπε:

Και τώρα χαίρεσαι ρε συ φιλε South με αυτό? Οκ...ας πούμε οτι έχεις ένα πάθος. Εχεις συνειδητοποιήσει τις συνέπειες της κατάστασης, έτσι όπως πηγαίνει το πράγμα? Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός οτι γράφεις συνεχώς για καύσωνες, σε ένα φόρουμ όπου όλοι λατρεύουμε τα χιόνια και τα κρύα. Είναι σαν να  είσαι φανατικός Παναθηναικός και να παίρνεις τηλέφωνο στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά. Αλλα οκ, δικαίωμά σου εννοείται!

Εντούτοις, φιλικά στο λέω,  κάπου νομίζω οτι χάνεται το μετρο με τις ενθουσιώδεις τοποθετήσεις μας περι παρατεταμένων και σχεδόν παγιωμένων καταστάσεων που θα οδηγούσαν (αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει αυτό) σε ερημοποίηση της μισής Ελλάδας. Σε αγρότες που θα αναγκαστούν να φύγουν απο τη γή τους. Σε πόλεις - κλουβιά , όπου θα μαζευτεί ακόμα περισσότερος κόσμος προκειμένου να βρει μια δουλίτσα. Σε κοινωνικές ανισότητες και σε απορρύθμιση της πρωτογενούς παραγωγής, με ότι συνεπάγεται αυτό για τη χώρα και τους πολίτες. 

Φιλικά στο λέω, αλλά ίσως χρειάζεται ένα μικρό φρένο σε ορισμενες εκδηλώσεις ενθουσιασμού. Και συγγνώμη αν παίρνω το θάρρος και γράφω κάτι που ίσως να μη μου επιτρέπεται ως 'ένα απλό μέλος του φόρουμ. 

Πάντως το 2003 που είχαν καεί όλες οι καλλιέργειες με -10 ελάχιστη Απρίλιο στην βόρεια Ελλάδα πανηγυρίζαμε όλοι, το ίδιο και στον Ντάνιελ με 1000 μμ βροχής σε 48 ώρες. Ο καθένας έχει την κ@υλα του. Εγώ είμαι ψυχρόφιλος και μισώ την ζέστη με όλη μου την ψυχή, αλλά δεν θα κάτσω να τα βάλω με τον Καυσωνάκια που σχολιάζει μοντέλα χωρίς να βρίζει. Άλλωστε, ο μέσος Έλληνας είναι ακόμη πιο καυσωνάκιας, δηλαδή δεν τον λες και κάνα σπάνιο είδος.

Edited by Χιονοσκεπής

3 λεπτά πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Πάντως το 2003 που είχαν καεί όλες οι καλλιέργειες με -10 ελάχιστη Απρίλιο στην βόρεια Ελλάδα πανηγυρίζαμε όλοι, το ίδιο και στον Ντάνιελ με 1000 μμ βροχής σε 48 ώρες. Ο καθένας έχει την κ@υλα του. Εγώ είμαι ψυχρόφιλος και μισώ την ζέστη με όλη μου την ψυχή, αλλά δεν θα κάτσω να τα βάλω με τον Καυσωνάκια. Άλλωστε, ο μέσος Έλληνας είναι ακόμη πιο καυσωνάκιας, δηλαδή δεν τον λες και κάνα σπάνιο είδος.

Κατά τη γνώμη μου κάνεις λάθος φίλε μου. Δεν μιλάμε για ένα μεμονωμένο γεγονός πχ έναν παγετό ή έναν καύσωνα 2 ημερών 

Εδώ μιλάμε για μια κατάσταση που μοιάζει να παγιώνεται. Τι συγκρίνουμε τώρα;

Και δεν τα βάζω με κανέναν. Απλά διαφωνώ με την οπτική αυτή. Με ευγένεια 

Μια χαρά παιδί είναι ο φίλος South. Ευγενεστατος . 

Τέλος πάντων 

Αυτά από εμένα. 

Edited by menidi

1 λεπτό πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Πάντως το 2003 που είχαν καεί όλες οι καλλιέργειες με -10 ελάχιστη Απρίλιο στην βόρεια Ελλάδα πανηγυρίζαμε όλοι, το ίδιο και στον Ντάνιελ με 1000 μμ βροχής σε 48 ώρες. Ο καθένας έχει την κ@υλα του. Εγώ είμαι ψυχρόφιλος και μισώ την ζέστη με όλη μου την ψυχή, αλλά δεν θα κάτσω να τα βάλω με τον Καυσωνάκια. Άλλωστε, ο μέσος Έλληνας είναι ακόμη πιο καυσωνάκιας, δηλαδή δεν τον λες και κάνα σπάνιο είδος.

βεβαια υπαρχει μια μεγαλη διαφορα. οτι το φορουμ απαρτιζεται κυριως απο λατρεις φαινομενων βροχης/χιονιου.
και εγω προσωπικα εκνευριζομαι παρα πολυ με τον καυσωνακια ενω ξερω οτ ιειναι κομπλε ατομο οποτε απλα τον εχω βαλει στο block/ignore μεχρι να ερθει ο χειμωνας

Μόλις τώρα, menidi είπε:

Κατά τη γνώμη μου κάνεις λάθος φίλε μου. Δεν μιλάμε για ένα μεμονωμένο γεγονός πχ έναν παγετό ή έναν καύσωνα 2 ημερών 

Εδώ μιλάμε για μια κατάσταση που μοιάζει να παγιώνεται. Τι συγκρίνουμε τώρα;

Και οι μουσώνες τύπου Ζορμπάς, Μπάλλος και Ντάνιελ παγιώνονται, με 100 - 200 μμ σε μια μέρα σε περιοχές σαν την Αθήνα και τον Βόλο που έχουν κλιματικά 400 μμ. 

Τέσπα, για το καλοκαίρι έχω πει την γνώμη μου. Και την εποχή των 32 βαθμών ύπουλος και σιγανός φονιάς ήταν η ζέστη. Ρωτήστε καναν φίλο σας γιατρό να σας πει τι γινόταν ανέκαθεν από ηλικιωμένους.

1 λεπτό πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Και οι μουσώνες τύπου Ζορμπάς, Μπάλλος και Ντάνιελ παγιώνονται, με 100 - 200 μμ σε μια μέρα σε περιοχές σαν την Αθήνα και τον Βόλο που έχουν κλιματικά 400 μμ. 

Τέσπα, για το καλοκαίρι έχω πει την γνώμη μου. Και την εποχή των 32 βαθμών ύπουλος και σιγανός φονιάς ήταν η ζέστη. Ρωτήστε καναν φίλο σας γιατρό να σας πει τι γινόταν ανέκαθεν από ηλικιωμένους.

Γιατί; Νομίζεις ότι ήταν καλός ο Ντάνιελ; Αρρωστημένο ήταν κι αυτό. Δείγμα ανωμαλίας. Δεν είναι για να χαρεί κανείς. Αυτό λέω και με τους καύσωνες αυτούς. Κάτι δεν πάει καλά και το πράγμα θα έχει συνέπειες σε κοινωνικό επίπεδο 

Μόλις τώρα, menidi είπε:

Γιατί; Νομίζεις ότι ήταν καλός ο Ντάνιελ; Αρρωστημένο ήταν κι αυτό. Δείγμα ανωμαλίας. Δεν είναι για να χαρεί κανείς. Αυτό λέω και με τους καύσωνες αυτούς. Κάτι δεν πάει καλά και το πράγμα θα έχει συνέπειες σε κοινωνικό επίπεδο 

Εννοώ ότι το χόμπι μας δεν παίρνει από πολλούς συναισθηματισμούς. Υπερκαταιγίδες και υπερχιονιάδες φέρνουν θύματα και οικονομική καταστροφή σε χιλιάδες ανθρώπους. Τα καλοκαίρια, ακόμη και τα ήπια του παρελθόντος, είναι υγειονομικός εφιάλτης για ηλικιωμένους, φτωχούς και εργαζομένους σε εξωτερικούς χώρους. 

8 λεπτά πριν, Χιονοσκεπής είπε:

Εννοώ ότι το χόμπι μας δεν παίρνει από πολλούς συναισθηματισμούς. Υπερκαταιγίδες και υπερχιονιάδες φέρνουν θύματα και οικονομική καταστροφή σε χιλιάδες ανθρώπους. Τα καλοκαίρια, ακόμη και τα ήπια του παρελθόντος, είναι υγειονομικός εφιάλτης για ηλικιωμένους, φτωχούς και εργαζομένους σε εξωτερικούς χώρους. 

Πάντοτε συνέβαιναν αυτά. Και έβγαιναν κάποια κλιματικά δεδομένα για κάθε περιοχή. Αυτά βασίζονται στη μέτρηση ΚΑΙ των -λιγοστων- ακραίων φαινομένων που έχουμε στη χώρα μας

Για να ξεπερνιουνται κατά πολύ αυτα τα δεδομένα πλέον...ΦΑΝΤΑΣΟΥ που έχουμε φτάσει. Σημαίνει ότι κινούμαστε συχνά προς τη μια πλευρά της κατανομής. 

Η φύση, υπό φυσιολογικές συνθήκες, είναι σοφή. Φέρνει τα χιόνια το χειμώνα όπου οι καλλιέργειες κοιμούνται. Τη ζέστη το καλοκαίρι ώστε να ωριμάσουν οι καλλιέργειες κτλ

Πάντοτε υπάρχουν αστοχίες εκτός εποχής και ΚΑΚΩΣ χαίρονται κάποιοι με -10 τον Απρίλη 

Αλλά τώρα φαίνεται ότι το κακό ήρθε για να μείνει σε σταθερή βάση 

Συγγνώμη αν κούρασα. Σταματώ οριστικά εδώ. 

Παίδες όπως έχουμε ξαναπεί όλοι μας κρινομαστε από τα γραφόμενα μας και από την αποδοχή που έχουν αυτά,δεν υπάρχει λόγος να χαλάσει το όμορφο κλίμα του φόρουμ για επιτηδευμένες εμμονές που αποσκοπούν σε αυτό.

Συνεχίζουμε κόσμια.

2 ώρες πριν, menidi είπε:

Θα σπάσει με κρότο....

μη σπάσει με +35 και βάλε στα 850..........δλαδή μη γίνει χειρότερο εννοώ.....

εν το μεταξύ οι θάλασσες πρέπει να βράζουν σε σχέση με τα κανονικά για την εποχή ..είχα πάει στις παραλίες της Κατερίνης στα μέσα Ιουνίου και η θερμοκρασία της θάλασσας θύμιζε τέλη Αυγούστου που είναι στις ανώτερες τιμές...φαντάζομαι τέλη του μήνα μετά από αυτόνν τον παρατεταένο καύσωνα που βιώνουμε και θα βιώσουμε πόσο θα φτάσει..... κι επίσης τρομάζω στο ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι ακραίες ζέστες και όλο τον Αυγουστο και αρχές Σεπτέμβρη κι εκεί κατά τα μέσα Σεπτέμβρη να έρθει διάταξη στυλ Ντάνιελ τι έχει να γίνει στις περιοχές τις οποίες θα πλήξει....

ens_image.php?geoid=52690&var=201&run=12

Μιλαμε για τραγικα πραγματα

Ολος ο μηνας παει να βγει πανω απο τα κλιματικα

Και τα χειροτερα ακομα  (αυγουστος)ειναι μπροστα μας 

2 λεπτά πριν, sotos*snow είπε:

εν το μεταξύ οι θάλασσες πρέπει να βράζουν σε σχέση με τα κανονικά για την εποχή ..είχα πάει στις παραλίες της Κατερίνης στα μέσα Ιουνίου και η θερμοκρασία της θάλασσας θύμιζε τέλη Αυγούστου που είναι στις ανώτερες τιμές...φαντάζομαι τέλη του μήνα μετά από αυτόνν τον παρατεταένο καύσωνα που βιώνουμε και θα βιώσουμε πόσο θα φτάσει..... κι επίσης τρομάζω στο ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι ακραίες ζέστες και όλο τον Αυγουστο και αρχές Σεπτέμβρη κι εκεί κατά τα μέσα Σεπτέμβρη να έρθει διάταξη στυλ Ντάνιελ τι έχει να γίνει στις περιοχές τις οποίες θα πλήξει....

Αυτό είναι το κακό. Ότι ζούμε παρατεταμένους καύσωνες και μετά από τα νεύρα μας χαιρόμαστε με τέτοιες καταστροφές. Τα φυσιολογικά πάνε περίπατο πλέον. Το καλοκαίρι που μια δυο φορές έκανε 40αρια και μετά είχαμε 32αρια και το βράδυ μπαλκονακι με μελτεμακια τον Αύγουστο πέρασαν. Θυμάμαι σαν μαθητής έβρεχε αρκετά το Φθινόπωρο είχαμε ομπρέλες κτλ. Τώρα βρέχει μια φορά και πεθαίνει ο κόσμος ή καταστρέφονται περιουσίες. 

Υγ. Δεν μιλάω για κλιματική αλλαγή γιατί δεν είμαι ούτε ο αρμόδιος ούτε έχω γνώσεις. Είναι απλά εμπειρικά τι βλέπω. 

8 λεπτά πριν, sotos*snow είπε:

οι μονες θαλασσες που ειναι πραγματικα καλες πλεον και δροσερες ειναι στις κυκλαδες ...
πηγα σεριφο δευτερα με πεμπτη αυτη τη βδομαδα και ηταν κρυες ( βεβαια εχουν υπαρξει και περισσοτερο).

γενικοτερα δεν μου αρεσει η ζεστη θαλασσα και πραγματικα πλεον στην αττικη ιδιως οι παραλιες δεν δροσιζουν...

6 λεπτά πριν, nikolas 2365 είπε:

Αυτό είναι το κακό. Ότι ζούμε παρατεταμένους καύσωνες και μετά από τα νεύρα μας χαιρόμαστε με τέτοιες καταστροφές. Τα φυσιολογικά πάνε περίπατο πλέον. Το καλοκαίρι που μια δυο φορές έκανε 40αρια και μετά είχαμε 32αρια και το βράδυ μπαλκονακι με μελτεμακια τον Αύγουστο πέρασαν. Θυμάμαι σαν μαθητής έβρεχε αρκετά το Φθινόπωρο είχαμε ομπρέλες κτλ. Τώρα βρέχει μια φορά και πεθαίνει ο κόσμος ή καταστρέφονται περιουσίες. 

Υγ. Δεν μιλάω για κλιματική αλλαγή γιατί δεν είμαι ούτε ο αρμόδιος ούτε έχω γνώσεις. Είναι απλά εμπειρικά τι βλέπω. 

αυτο με τις βροχες το σκεφτομα ισυνεχως τα τελευταια χρονια. θυμαμαι στο δημοτικο πολυημερες κακοκαιριες με χαλαρες βροχες με μικρα διαλλειματα

Επίσης μην ξεχνάμε τις φωτιές. Εδώ έχει καει το σύμπαν με καύσωνες των 2-3 ημερών 

Φανταστείτε τώρα τι μπορεί (φτου φτου... μακριά από εμάς) να γίνει προς το τέλος του μήνα με τόση ζέστη πιο πριν 

Μακάρι να μας λυπηθεί η φύση και να βρέξει παντού. 

29 λεπτά πριν, sotos*snow είπε:

ετσι είναι. Τελευταία μέρα Ιούνη πήγα εγώ και η θάλασσα ήταν τόσο ζεστή που μπήκα με ευκολία μέσα! Βέβαια στην προκειμέενη δεν με χαλάει μιας και μόνο με ζεστές θάλασσες μπορώ να κάνω μπάνιο, αλλιώς τουρτουράω! Από την άλλη ζεστές θάλασσες δυστυχώς σημαίνει μέδουσες

Σχολιασμός χαρτών για Πέμπτη 17 Ιουλίου:

Το ισχυρό μελτέμι έχει κλειδώσει, μόνο η Τ στα 850 παίζει ακόμα. Όσο πιο ισχυρός ο βοριάς λογικά να πέφτει και λίγο η Τ, απλά εδώ μιλάμε αντί για 25 για 23-24 😄... με λίγα λόγια το ρεκόρ για νότια Αττική είναι ακόμα υπαρκτή πιθανότητα!

Τέλος επειδή δεν γνωρίζω αν κάποιος ξέρει ας μας πει αν κ πόσο το φαινόμενο του φοεν ανέμου επηρεάζεται από την ένταση του ανέμου μπας κ βγάλουμε καμία πιο ακριβή εκτίμηση 😎

πάντως τα 12αρια συνεχίζουν να έχουν ύποπτο διάστημα 1 ή 2 μέρες μέσα στο διάστημα 18-21 Ιουλίου για αστάθεια.

τζφος

150-779GR.GIF?12-12174-779GR.GIF?12-12

αικον

icon-2-171.png?12

ευρωπαίος

ecmwfgr-2-192.png?12ecmwfgr-2-198.png?12

Edited by [weathermaniac]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...