Εικονα οχι και πολη συνηθισμενη για το λιμανι του Γυθειου..Τρελες ριπες και το νερο να βγαινει στον δρομο της πολης...Μιας και καταγομαι απο την Λακωνικη Μανη δε σας κρυβω οτι τετοια εποχη εγω προσωπικα δεν θυμαμαι αναλογη εικονα..Παρα πολυ αερας...Και μιλαμε για εναν κλειστο κολπο στην καρδια της πολης του Γυθειου οπου ουσιαστικα βρισκεται και το λιμανι..Του Μακη Καραμιχου.
Τα ξανακοίταξα λίγο σήμερα αυτά τα δεδομένα. Γενικά εντάξει όχι πως έχει και ιδιαίτερη σημασία για τις ελαφρά αυξημένες νεφώσεις κάπου, ωστόσο πιστεύω ότι δύσκολα μπορούμε να βρούμε την πραγματική αιτία, και να γίνουν μόνο υποθέσεις. Η υγρασία πχ στα 850 εκεί ήταν λιγότερη παρόλο που έχει περισσότερα σύννεφα, αλλά η επιφανειακή υγρασία του αέρα, επειδή έχει περισσότερη διαδρομή πάνω από την θάλασσα (βοριάς), στην ανατολική Εύβοια σε σχέση με την κεντρική, σε μια ξηρή μέρα μπορεί να κάνει διαφορά.
Ακόμα και το γεγονός ότι ο άνεμος είναι πιο ισχυρός στην ανατολική Εύβοια, μπορεί να βοήθησε στο να ανεβεί η υγρή μάζα στα βουνά και να δημιουργήθηκαν νέφη, ενώ στην Δίρφυ, ναι μεν είναι ψηλότερο το βουνό, αλλά με πιο ασθενή άνεμο δεν είναι εφικτός ο εξαναγκασμός ανόδου του επιφανειακού αέρα ψηλά, και άρα έχει λιγότερες ενφώσεις εκεί.
26.1-26.6 η μέγιστη σήμερα στον Αλμυρό, ανάλογα τον σταθμό. 2-2.5 βαθμοί κάτω σε σχέση με χθες. Μια κανονική μέγιστη για Σεπτέμβρη… Σήμερα μάλλον θα πέσει ακόμα πιο χαμηλά η ελάχιστη.