Περίπου 20 mm σημερινός υετός, περίπου 78 total storm που είναι και ο μηνιαίος και περίπου 707 για το έτος. Αρκετό νερό έχει πέσει και σίγουρα ο σταθμός έχει χάσει χιλιοστά. Εννοείται βέβαια δεν περίμενα να βρέχει μέχρι τώρα ποτιστικά μεν ακατάπαυστα δε…
Μόλις πέρασα από Αλκαζάρ, τεράστια αλλαγή ο Πηνειός, φουσκωμένος! Ας κάνουμε όμως σύγκριση
27 Οκτωβρίου
21 Νοεμβρίου
Σήμερα:
Αλλά δείτε την γέφυρα που πήρα φωτό:
Για να καταλάβετε, ο Ντάνιελ, μια κακοκαιρία μόνη της έφτασε το νερό του Πηνειού μέχρι τον δρόμο της γέφυρας, +6 μέτρα από αυτό που είναι τώρα!
Εδώ και η ροή, στο βίντεο δεν ξέρω αν ακούγεται η κόρνα της νταλίκας, ένας νταλικέρης μου έκανε πλάκα μάλλον για να μου πέσει το κινητό στο ποτάμι χαχαχαχα
VID_20251206_150522.mp4
Τα ίδια πάνω κάτω και στην Αγία Κυριακή Τρικάλων. Ο Πηνειός είναι στα όρια να βγει. Είναι περιοχές που επλήγησαν βαθύτατα στον Ντανιελ και τώρα πάλι φοβούνται τα ίδια.
Για βόρεια Ελλάδα τεράστιο ρόλο παίζει όχι απλά μεγάλο, για εμάς εδώ που δεν υπάρχει η έννοια του χιονοσκεπους εδάφους επί μέρες ναι σχεδόν ασήμαντο. Βόρεια Ελλάδα Μάρτη χιονόπτωση είναι αστεία σε σχέση με Δεκέμβρη λόγω διάρκειας ψύχους.
Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι τα πεδινά, αλλά ότι πλέον ούτε η Πάρνηθα δεν είναι άσπρη πριν τις 20/12 πλέον, τώρα έχει έξω 19.5 στο κέντρο σαπιλα
Περισσότερο χιονίζει το Μάρτιο και αυτό αρκεί. Τώρα ανυπομονώ για όσους θα γράφουν ότι μεγαλώνει η μέρα λες και παίζει ρόλο όταν είναι να κάνει σοβαρό χιόνι.